Potrzebuję porady odnośnie robienia filmów. Mam kilka pytań i prosiłbym o konkretne podpowiedzi.
1. Przede wszystkim jak/czym zgrać film z przejadu? Po wybraniu Nagraj film w menu TM pojawia się kilka opcji, ale nie wiem jak je ustawić aby była dobra jakość. Dawno temu nagrałem takie coś KLIK, ale jak widać jakość pozostawia wiele do życzenia. Do tego taki film trwa około 55sek a zajmuje ponad 700MB.
Czyli, jak to zrobić, aby jakość była jak na filmach np Tun3ra czy Pysza?
2. Jakim programem można zgrać to co widzę akutalnie na ekranie? Szukałem Frapsa czy czegoś podobnego, ale żaden z nich nie chce u mnie działać. Albo pewnie nie umiem tego obsłużyć. A chcę np zgrać jak dłubię w menu TM. I też żeby potem taki film nie zajmował dużo miejsca.
3. Jakim programem montować film? Wiem, że na to pytanie nie będzie jednoznacznej odpowiedzi, ale... Chodzi mi o darmowy program (ewentualnie triale na 30dni), najlepiej po polsku który obsłuży ciemna masa nieznająca się kompletnie na tym, czyli ja
Do filmu chciałbym też dodać muzykę, ale jest raczej standard i na pewno będzie się dało. I żeby jakieś bajery dało się łatwo dodać.
Na koniec jeszcze pytanie, jak zrobić żeby ostateczna wersja filmu również nie zajmowała fhooi miejsca.
Wiem, że dla niektorych są to głupie/łatwe pytania, ale liczę na Waszą pomoc.