Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] hack
Team Poland

Pochwał: 2 Posty: 1225
|
Wysłany: 06 marca 2009, 19:08 Temat postu: Masz pomysł na innnowacyjny turniej...? |
|
|
Masz pomysł na innowacyjny turniej...? Chciałbyś go zrealizować, ale nie wiesz czy wypali ? Chciałbyś żeby był z nagrodami ( nawet wiesz jakimi ) ale nie wiesz gdzie się zgłosić ?
Przyszedł czas na rozwój, zmiany i poszerzenie horyzontów Polskiej sceny TrackManii - w Polsce jak i również na całym naszym globie !!.
Nie martwcie się o to, że możemy zostać nie docenieni.... Postaramy się świetnie zorganizować i pokazać możliwości organizacyjne Polaków, jak i umiejętności w jeździe !!.
Zatem, jeżeli masz pomysł na jakiś ciekawy turniej czy to w Polsce, czy też może za granicą... Nie czekaj i napisz swój pomysł jak najdokładniej, jakbyś go widział już w rzeczywistości !!.
P.S
Żeby nie było nieporozumień. Organizacja nie podlega żadnemu klanowi, ale jednostkom ( D-link nie ma z tym nic wspólnego ). Będzie to w całości inicjatywa polskiej społeczności sceny TrackManii !!
Pozdrooooooo.....
Aaa i jeszcze jedno, najpierw pomysły potem pytania . Temat do dyskusji powstanie po podaniu wszystkich pomysłów jakie spłodzicie w swoich główkach ^^ ( albo macie już spłodzone ;D ) i temat zostanie zamknięty dokładnie 13 marca o 20 .
Podawajcie konkrety !! Gdzie co i jak po co z kim dlaczego co wezme co strace co zyskam co się potne itp itd. ;D
EDIT :
Jeżeli uważasz, że twoja propozycja nie może wyjść na zewnątrz i nie chcesz żeby ktoś Ci pomysł podpierdzielił ^^ to pisać do mnie na gg.
I w sumie, tak będzie najlepiej
TAKŻE PISAĆ NA MOJE GG
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 2200
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Egzegezy
Zaczyna szaleć na ulicach

Ostrzeżeń: 1 Posty: 333
|
Wysłany: 06 marca 2009, 20:31 Temat postu: |
|
|
Drużynowe walki typu 4 * 1v1:
a) każda osoba z klanu wybiera jedną trasę na przeciwnika spośród 4 wcześniej wyłonionych. Dwie osoby spotykają się na dwóch trasach i grają na nich do 10 pkt.
b) pojedynki do 10 pkt. na 4 mapach: klan "wypuszcza" 1 osobę na każdą trasę, jeden zawodnik nie może grać w tygodniu na więcej niż jednej trasie.
W mapach najważniejsza powinna być różnorodność: od prawie - speedtracków po wolne techy.
Punkt b) wprowadziłby trochę strategii w wyborze zawodników do map.
Nawet słabszy klan mógłby "uchapać" punkty.
Ostatnio zmieniony przez «RH» Egzegezy dnia 06 marca 2009, 20:49, w całości zmieniany 2 razy
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] hack
Team Poland

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

|
|
Powrót do góry |
|
 |
envy
Osiwiał za kierownicą

Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
Wysłany: 06 marca 2009, 21:20 Temat postu: |
|
|
już dawno pisalem wixowi, ale nie wypalilo
moj pomysl to zwariowane zasady koreańskie z w3
mecze rozgrywane druzynowo w pewien specyficzny sposob
oba teamy wystawiaja po 3 lub 5 graczy (nie myslalem o tym zbytnio), liste graczy z numerami (od 1-3/5) daja do admina, który raczej nie powinien być w ktorejs z tych drużyn, admin mowi cl'om kto gra z kim
mecze sa rozgrywane na zasadzie pojedynkow 1on1, wczesniejsze listy sluza dobraniu graczy w pary, team w ktorym wiecej osob wygra pojedynki 1on1 wygrywa mecz
wszystko oczywiście w trybie rund lub team (mozna dopracowac)
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

|
Wysłany: 06 marca 2009, 21:30 Temat postu: |
|
|
TO już jest na esl...
_________________ *... i wszystko jasne.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] wiadp1
Pirat drogowy
Pochwał: 1 Posty: 649
|
Wysłany: 06 marca 2009, 22:22 Temat postu: |
|
|
mi się zawsze marzył taki 12 godzinny wyścig
- Zawody rozgrywane od 8-20, ewentualnie 10-22
- 12 sesji, każda około 45minut
- tryb LAPS z liczbą okrążeń odpowiednią dla czasu
- każdy wyścig oddzielnie punktowany
- drużyna, która po 12 wyścigach zdobędzie najwięcej punktów wygrywa
- wyścigi zaczynają się o pełnych godzinach
- jeden gracz może jechać w max 6 wyścigach
- wielkość teamu - przynajmniej 2 graczy
Kiedyś próbowałem zorganizować taki turniej ale nie wypaliło. Zrobiłem nawet mapkę:
_________________ http://przygodowkomania.blox.pl - darmowe przygodówki
http://anegdotki.blog.onet.pl - moje refleksje na temat świata
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
envy
Osiwiał za kierownicą

Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
Wysłany: 07 marca 2009, 10:07 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak ty wiadp1, ale dla mnie takie coś jest raczej nierealne, przynajmniej online
kto mialby 12h czasu zeby siedziec przed kompem i grać :F
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] LECHU
Team Poland

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Winiacz
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 4 Posty: 806
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] hack
Team Poland

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] wiadp1
Pirat drogowy
Pochwał: 1 Posty: 649
|
Wysłany: 07 marca 2009, 14:16 Temat postu: |
|
|
Oto moja druga propozycja
Dwubój TMN
- Turniej jednodniowy lub kilkutygodniowy, zależy od graczy
- Ilość rund zależna od ilości zapisanych graczy
Przebieg jednej rundy:
1. faza - Time Attack (15min)
2. faza - Rundy (do 51pkt)
Obydwie fazy odbywają się na tej samej trasie.
Ostateczne wyniki: punkty za pozycję w fazie Time Attack + punkty w fazie rund
Jeżeli np. w jednej rundzie występuje 8 graczy to do kolejnej rundy, która odbywa się na tych samych zasadach awansuje np. 4 graczy i tak aż do ostatniej ósemki, która spotka się w finale.
Trasy nie powinny być znane przez uczestników przed rozpoczęciem turnieju i dopiero w fazie Time Attack powinni je widzieć pierwszy raz, ale to już zależy od tego jak bardziej pasuje graczom. Równie dobrze można je dać wcześniej, ale wydaje mi się, że w pierwszej wersji byłoby ciekawiej
_________________ http://przygodowkomania.blox.pl - darmowe przygodówki
http://anegdotki.blog.onet.pl - moje refleksje na temat świata
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KD OrdonekQ7
Moderator

Ostrzeżeń: 3 Posty: 1323
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sebik
Gangsta Mapper
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 772
|
Wysłany: 07 marca 2009, 16:06 Temat postu: |
|
|
Na wersji TM United od przeszło 2 lat co miesiąc rozgrywany jest indywidualny, francuski turniej Coppers Millions Cup. Ostatnio rozgrywana była 25. edycja turnieju. Polega on na przejeździe w trybie rund (dokładniej jednej rundy) czterech nieznanych tras, które mają 5-10 minut. Trasy mogą posiadać pułapki i sporo zależy od refleksu, bo trasę każdy widzi pierwszy raz. Co miesiąc zapisuje się od 100 do 160 (bo taki jest maksymalny limit slotów) osób, w tym też czołowi gracze sceny United.
Chciałbym też napomnieć, że w tym byłyby równe szanse dla wszystkich graczy, szczególnie dla tych, którzy nie grają 20h/dobę w TM, bo nie będzie trenowania map, co z tego wynika nikt nie będzie bocił. To byłaby dobra wiadomość, każdy mógłby wygrać. Główna idea turnieju to po prostu "4 fun"!
Zmiany, które byłby przeprowadzone w Polskiej edycji:
- zmiana nazwy turnieju,
- na turnieju pojawiałby się tylko Stadion,
- czas trwania trasy 7-10 minut,
- brak możliwości udziału autorów przyjętych tras turniejowych,
- usunięcie możliwości tworzenia pułapek i ślepych zaułków,
- trasa wyłącznie połączona segmentami start-meta (tj. brak multilapu) posiadająca maksymalnie 10000C,
- brak wpisowego w postaci miedziaków, ponieważ wiele osób posiadających TMNF nie będzie ich posiadało; proponuje nieodpłatne zapisy lub na zasadzie 'kto pierwszy, ten lepszy' przy założeniu serwera turniejowego,
- po 1 zawodniku, który przekroczy linię mety, zostawić 5:00 na dojazd pozostałych,
- tak jak oryginalnie jedna runda kończy cały przejazd, ale zmieniłbym system punktacji, tj. 1st dostaje 100pkt za rundę, drugie miejsce 99pkt, trzeci 98pkt, itd. do 100th, który otrzyma 1 punkt. Wynik końcowy byłby sumą zdobytych punktów na każdej trasie; wycofanie się oznacza automatycznie przyznanie 0 punktów za trasę (dlatego na CMC jest wymóg tworzenia na trasach możliwości dojechania od każdego CP i niech tak zostanie).
To na tyle
Przeszkody:
- nie mam serwera 160-slotowego
- długie trasy trasy mogą zajmować sporo C, dlatego może się długo ładować i potrzebne byłyby restarty, tak, aby wszyscy dołączyli do gry; także słabsze PC'ty udźwigną mapkę na 5-10FPS'ach, więc trzeba byłoby konfigurować grafikę TM do minimum,
- sprawa sposobu zapisów na turniej (oraz tras turniejowych) ciągle nieustalona,
- nagrody?
Powrót do góry |
|
 |
P4G tyta
Zaczyna szaleć na ulicach

Ostrzeżeń: 4 Posty: 481
|
|
Powrót do góry |
|
 |
base
Doświadczony driver

Ostrzeżeń: 1 Posty: 132
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] hack
Team Poland

|
Wysłany: 08 marca 2009, 23:09 Temat postu: |
|
|
Ciekawe propozycje ;-)
Base, w sumie już D-link zrobił taki motyw w postaci turnieju o nazwie Razer Cup gdzie nie mogli jeździć gracze PGS'u. Ogólnie trudno jest zrobić taki turniej z paru względów. Między innymi co z tego, że możemy zabronić grać graczom pgsu tcw ff rbf itd itd, jak mogą stworzyć sobie nowe konta i i tak czy siak zagrać, już nie mówiąc o blokadzie IP co by było bezsensowne z tego względu, że sam na dysku mam pełno programów do zmiany IP i podszywania się pod czyjeś dns & proxy, więc zdyskwalifikowanie kogoś z wyższej półki graniczyło by z cudem. Następna sprawa jest taka, że kogo uważasz za dobrego a kogo za złego ;>?
Szczerze nie znam odpowiedzi na to pytanie i mogę Ci powiedzieć, że mówisz mi, że jesteś "juniorem" no dobrze ale może do miesiąca tak podgonisz ze skillem i pokonasz każdego... wszystko jest możliwe ;-).
Dlatego mimo wszystko warto robić więcej turniejów, z nagrodami i bez nagród, wtedy mniej więcej rozgraniczyłoby się takie grupy. Zdecydowanie większość zawodników z wyższej półki zagra w turnieju z nagrodami, a Ci gorsi w tym i w tym.
Pozdroo....
P.S Bardzo się cieszę, że się udzielacie
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|