Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KD Fistashi
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Bilus
Moderator

Ostrzeżeń: 3 Posty: 1172
|
|
Powrót do góry |
|
 |
=HornET=
Pirat drogowy
|
Wysłany: 06 sierpnia 2009, 8:45 Temat postu: |
|
|
20 będzie w sam raz :>
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 2200
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

Pochwał: 69 Posty: 3570
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KD Psik
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 2 Posty: 968
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] ACE
Doświadczony driver

Ostrzeżeń: 1 Posty: 175
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Lox
Moderator
Ostrzeżeń: 2 Posty: 2600
|
Wysłany: 06 sierpnia 2009, 9:57 Temat postu: |
|
|
nie no, jak dla mnie 20 to przesada, w sumie chyba tylko XX by z tego skorzystało... ;p
15 wystarczy.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Bilus
Moderator

Ostrzeżeń: 3 Posty: 1172
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*тсω* Fefan
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ferbi
Jeździ konno
|
Wysłany: 06 sierpnia 2009, 10:52 Temat postu: |
|
|
15 graczy w zupełności wystarczy - a takie pytanie odnośnie kwalifikacji do PL8:
- co powiecie na zwiększenie czasu przejazdu podczas mapy klwaifikacyjnej z 10 min do 15 min?
NIe wiem jak to wyglądało w poprzednich turniejach, ale podczas eliminacji do PL7 każdy team musiał wybrać 4 graczy, którzy mieli wykręcić najlepszy czas podczas 10 min i i ch czasy były zsumowane.
Gdyby wydłużyć czas z 10 min do 15 min wtedy będzie mniejsze prawdopodobieństwo np. tego, że 1 z graczy danego teamu sp***doli przejazd i przez niego cały zespół się nie zakawalifikuje w ogóle do PL8.
Sorry, że się tak rozpisuję, ale w końcu przyjdzie ten dzień, kiedy podadzą mapkę kwalifikacyjną na PL8 - wtedy wszyscy przez 7 dni będą ją ćwiczyć jak szaleni póżniej przyjdzie czas kwalifikacji, tylko 10 min, mało czasu, dużo nerwów, załóżmy coś wyjdzie nie tak, i potem będą przykre niespodzianki, jak np. z NAR podczas PL7. Założę się, że jakby na kwali do PL7 dać więcej czasu wtedy nie byłoby tyle nerwów zaraz po ogłoszeniu wyników... kto się ostatecznie dostał do pierwszej szóśtki, kto do Technique League, kto był 12. 13 etc...
Co o tym sądzicie?
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Lox
Moderator
Ostrzeżeń: 2 Posty: 2600
|
Wysłany: 06 sierpnia 2009, 11:00 Temat postu: |
|
|
imo dobry pomysł ferbiego, bo różnice czasowe bywają zbyt małe i nietrudno o przypadek w wynikach...
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
°אא glooooooooooch!

|
Wysłany: 06 sierpnia 2009, 11:14 Temat postu: |
|
|
Z tego co mi się wydaje to podczas PL6 nie było narzuconego limitu graczy i to było dobre.Podczas PL7 skracaliśmy skład do 15 pytając naszych graczy czy będą mieli czas na gre i jakieś rozwiąznie to było.Ale teraz mamy praktycznie 23 aktywnych graczy i taki myk tutaj nie ma sensu.Rozbicie na 2 składy też nie wydaje mi się dobrym pomysłem dlatego apeluje o powrót do zasady z PL6 gdzie ilość graczy, które mogą zostać zapisane nie była określona.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G Scooter Fox
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KD Psik
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 2 Posty: 968
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G Scooter Fox
|
|
Powrót do góry |
|
 |
°אא Ksenuns0n
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 06 sierpnia 2009, 13:27 Temat postu: |
|
|
@Ferbi - zaczales mowic jakbys jezdzil na poziomie Jakuba 10 minut to 10 pelnych przejazdow, no przykro mi, ale jeśli ktos ma problem z dojazdem na poziomie 1s gorszym od pb... poza tym 5 minut wiecej to ok 2,5h wiecej czasu zmarnowanego przez adminow i w tym momencie chciałem serdecznie pozdrowic yo_oo... mnie to osobiscie roznicy nie robi, ale wynikow w dniu rozgrywania kwali się nie doczekasz (chyba ze pło ESL wymysli megaszybki system informowania^^)
@Lox - 'roznice czasowe bywaja zbyt male'? chcesz powiedziec ze jeśli zwiekszy się czas do 15 min to boty będą bily WRy a slabsi będą robić gorsze czasy niz w ciagu 10 min? hm
@Abszt - jedna zmiana w sezonie - tak było w STC, w NC już nie pamietam i obstawialbym ten pomysl na poczatek 15 + jeden dzień na wymiane 3 graczy; poza tym brak limitu i ciagle dopisywanie i wypisywanie ludu może również być meczace dla administracji tym bardziej ze w gre będzie wchodzilo +/- 30 teamów...
@Scooter - Twoj post jednoczesnie uwazam za swietny i denny - swietny jeśli chodzi o slabsze teamy, o ktore fajnie ze się troszczysz, jednak jeśli chodzi o lepsze zespoly no i o czas, którego będzie bardzo mało tym razem, wydaje mi się bezsensowny jedyne co mi przychodzi na mysl zeby to jakos polaczyc to dosc odmienne regulaminy dla kazdej z lig, z tym ze kwali musza być rozegrane w taki sam sposob ...
Troszke schodzimy z tematu, ale chyba dobrze jeśli się o wszystkim wczesniej pomysli niz nie myslec nad niczym i ryczec w czasie trwania PL
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 06 sierpnia 2009, 13:36 Temat postu: |
|
|
ja przypominam, ze "organizacja" PL8 miala wygladac tak, ze każdy z top 4 teamów wybierze swojego "reprezentanta" i razem demokratycznie będą dyskutowac wlasnie o takich tematach.
ses tego mialbyc wlasnie taki, zeby nie dochodzilo do takich dyskusji jak tu, gdzie od 8:30 do 14:30 już jesteśmy na 2. stronie tematu i mamy prawie tyle roznych zdan, ile pisarzy postow.
WAZNE:
nie wiem jak z tymi reprezentantami teamów, ale chyba jeszcze nikt z nich nic nie zalatwil, a ostatnio pisal mi wlasnie glowny admin ESL i pytal się o nasza lige, z czego bylem trochę zdziwiony. wynioskuje z tego, ze nikt o nic nie dba i jeszcze nic nie zostalo przygotowane.
powiedzialem mu wtedy, ze liga na pewno będzie, ale jeszzce nie teraz, bo jest WCG itp.
przypominam wiec, ze organizacja takiego turnieju, tymbardziej na prestizowym ESL, na pewno domaga pewnego przygotowania i poznania się z szczegulami strony ESL i systemu wpisywania meczow, wynikow itp.
jeżeli ten PL8 ma wiec wypalic, fajnie by było, jakby ktos z tych wybranych "reprezentantow" zkontaktowalby się z odpowiedzialnymi ludźmi w ESL i powoli coś tam obgadalc i przygotowal.
to tylko taki maly tip z mojej strony, bo coś widze, ze tu moga się pokazac problemy, a szkoda by było.
jeszcze nie jest za pozno czy coś, ale powoli moglibysta się wziasc za sprawe.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|