Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
yoya
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 22 marca 2010, 21:15 Temat postu: Problem z RANKINGIEM w TMN Forever. |
|
|
Witam i proszę o pomoc lub wyjaśnienie o co w tym chodzi i czy inni też tak mają
(może ktoś wie lub też się z tym spotkał).
Otóż, i to już kolejny raz - nagle zaczyna mi "głupieć" przydzielanie miejsca w rankingu.
Ale do szczegółów:
- ostatnio miałem ranking światowy na poziomie 106 000 i nagle skoczył na 104 000
(przejechałem tylko jedną trasę i zdobyłem może z 15 PTS a rank skoczył jak wyżej)
- w następnej rundzie zdobyłem tylko 22 PTS a rank znowu skoczył o kilka tys. - na 98 000.
Czyli awans w rankingu jest niewspółmierny do wynkiu.
Dodam, że już raz (na innym koncie) tak miałem - nagle ze 150 000 ranku wbiłem się na 92 000
"Nagle" oznacza, że w tym czasie przejechałem może z 10 tras i zdobyłem może tylko ze 300 PTS a awans j.w.
Teoretycznie nie powinienem mieć z tym problemu i może nawet powinienem się z tego cieszyć (taki szybki awans).
Problem jednak z tym, że takie naliczanie ranku mija po jednym dniu i wtedy, dla odmiany całkowicie stoi w miejscu.
Bez wzgledu na to jak pojadę, na którym miejscu i kogo wyprzedzę nie ma żadnych PTS i niem żadnego awansu.
Czy ktos też tak miał? - może to normalne?
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Charnan
Doświadczony driver

Ostrzeżeń: 1 Posty: 208
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
Wysłany: 22 marca 2010, 22:29 Temat postu: |
|
|
Eh. Co do zerowej ilości przyznawanych punktów, to zapewne grasz na serwie 0-50000, a sam masz już ponad 50000 punktów lub w granicach i dlatego nie dostajesz. Poszukaj innych serwerów z większym przedziałem punktowym.
A co do zmian, jeśli w przedziale 100 000 - 95 000 różnica punktów między pierwszym, a ostatnim graczem będzie wynosiła 10 punktów, to logiczne, że gdy dostaniesz 15 podskoczysz, aż o tyle miejsc. Dalej może być już większa rozbieżność i nie awansujesz tak szybko. Miejsca zależą od ilości punktów innych graczy i ilości ich samych, a nie są ustawione odgórnie.
Mam nadzieję, że obaj się zrozumieliśmy.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
yoya
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 24 marca 2010, 10:14 Temat postu: |
|
|
No ... dzięki - ale to chyba jednak nie jest to co piszecie.
Ja, mniej więcej wiem jak serwy zliczają punkty i rank, ale ... tu dzieje się coś dziwnego.
Jedną z zasad jest to, że aby zyskać punkty muszę wyprzedzić na danej trasie ludzi o wyższym ranku.
Oczywiście wiem iż na niektórych serwach nie zalicza żadnych PTS powyżej pewnego miejsca, np: powyżej 30.
Ja natomiast piszę o sytuacji w której:
- jestem na przykład na 5 miejscu,
- za mną jest kilku (np: pięciu) o sporo wyższym ranku,
- a ja i tak nie dostaję PTS i nie zmienia mi się rank.
Oczywiście wcześniej (np: poprzedniego dnia) miała miejsce wspomniana wcześniej już sytuacja, czyli:
* przez cały dzień, niezależnie od miejsca i ilości zdobytych PTS, rank wzrastał mi w szaleńczym tempie.
(np: dostałem 5 PTS i przeskoczyłem w ranku o 5 000 miejsc - i tak przez cały dzień - na dwudziestu trasach).
A w następnych dniach, bez względu na miejsce i ilość wyprzedzonych osób o wyższym ranku nie dzieje się nic.
Pomijając wszystko, przecież to jest statystycznie niemożliwe.
Myślę, że to jest jakiś bug w grze i chciałem się dowiedziec czy inni też tak mieli i czy jest na to jakieś "lekarstwo".
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

|
|
Powrót do góry |
|