Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Wielka Piłka według nas !
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 40, 41, 42, 43, 44  Następny 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Outsid3r
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 23 Maj 2011, 18:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kiciak napisał:
ahh Anglia. liga najleppsza na swiecie. tiaaaa. po za tym ze w hiszpani strzela się wiecej goli. Berbatov i Tevez razem strzelili tyle co sam Ronaldo. ba! Messi+Ronaldo strzelili wiecej bramek niz cale Chelsea razem wziete (! do MU zabraklo tylko 7 goli). no tak, to teraz mi wysuniecie argument ze w Angli zdecydowanie lepiej się broni. i tu znow zonk. top 4 w Angli stracilo 146 goli, w Hiszpani 142. i dlatego wole lige hiszpnska, wiecej goli, wiecej widowiska i wspolczesna MYSLACA obrona, a nie banda jaskiniowcow kopiacych kazdego kto tylko się zblizy. i serio nie rozumiem faktu ze Anglia ma wiecej miejsc w Lidze mistrzow niz Hiszpania, takie zespoly jak Valencia, Sevillia, Atletico teraz bylyby dużo lepszymi zespołami z być może lepszymi zawodnikami gdyby od wielu lat mialyby tak latwy dostep do europejskich pucharow jak zespoly Angielskie.

Moj typ na LM jest chyba oczywisty i ogolnie znany wiec nie będę się rozpisywal na ten temat.

Oglądałeś może mecz United - Blackpool? To teraz pokaż mi który ze spadkowiczów w La Liga jest w stanie przez jakiś czas postawić swoje warunki Barcelonie czy Realowi? Razz

BTW. Śmiem postawić tezę, że większość zespołów z Hiszpanii nie wytrzymałaby sezonu w Anglii.
Taaa... już słyszę krzyki: Barca - Arsenal 4:1 czy 3:1 czy ile jeszcze... ALE: to jest jedynie dwumecz. Teraz wyobraźcie sobie Barcelonę latającą w takim okresie Gwiazdkowo-Nowo Rocznym, mogę się założyć, że w szpitalach by zabrakło miejsc. Wink

Teraz w sobotę finał CL. Mam nadzieję, że Diabły zepną poślady i pokażą, że finał w Rzymie był wypadkiem przy pracy.

Cytat:
Coś mi mówi, że zanotujemy w przyszłym roku wzrost kibiców ManUtd szczególnie w wieku 12-15 lat.

Jak spotkam takiego to mu napluję w twarz. Serio. Sezonowcom mówię: NIE. Manchester jest zbyt wielką drużyną, żeby mieć takich... tfu! "kibiców"...

Cytat:
A no i ważne, że Stoke nie spadło, bo to bardzo fajny klub.

Wolałbym żeby zostało wspomniane już przeze mnie Blackpool. Razz

Cytat:
ManU

k**wa mać. Jeśli jesteś kibicem United to jeśli jesteś leniwy to pisz chociaż ManUtd... Tak, tak już słyszę: ale to tylko historia blablabla i że już można... nie, nie można. A to że na Onecie tak piszą to też nie znaczy, że można. To że na sportklubie w półfinale FA Cup było ManU też nie znaczy, zę można...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG  
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 23 Maj 2011, 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

przyznam ci racje Out, w Angli pod wzgledem kalendarza liga jest ciezsza i to tak w ch**. a to ze spadkowicze nie potrafia się postawic Realowi czy Barcelonie, hmm Hercules wygral na Camp Nou(!) z Barcelona w tym sezonie 2:0 ^^ poprostu mozna uznac ze Barcelona i Real sa w tym momencie za mocne na reszte stawki w hiszpani, i to nie oznacza w zadnym przypadku nie oznacza ze spadkowicze w anglii>spadkowicze w hiszpani.
i twoje argumenty również nie tlumacza wiekszej ilosci miejsc w europie dla angli niz dla reszty lig. Sadze ze takie ligi jak Angielska, Hiszpanska, Wloska i Francuska powinny miec identyczna ilosc miejsc w europejskich pucharach. w tej chwili anglia jets na uprzywilejowanej pozycje i niestety nawet gdyby w tym momencie zmienic te przepisy o których mowie to anglia przez nastepne kilkanascie lat i tak ma będzie mialo przewage pod wzgledem ilosci doswiadczonych klubow w europejskich pucharach.

Powrót do góry
Jack Bauer
Moderator

PostWysłany: 23 Maj 2011, 18:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja odejdę od porównywania lig i pokazywania, która jest najlepsza.

Zbliża się koniec sezonu w naszej lidze. Czas trochę podsumować. Liga gra 30 kolejek - zawodnicy mówią, że są już zmęczeni. Messi, Ronaldo czy Rooney grają po 60 meczów w sezonie(Liga+ puchar + LM) i nie narzekają, że bolą ich nogi.

Po drugie: Ligę wygrywa drużyna z 15 obcokrajowcami w składzie. Trener przyznaje, że ta "paka" nie masz szans na LM w takim składzie.

Po trzecie: Frankowski zostanie królem strzelców. 37 lat na karku. Gdzie młodzież? Drugi, Niedzielan 33 lata, jeżeli się nie mylę. Sobiech z młodej generacji - 9 goli. Jak my chcemy zawojować coś na EURO, jak nie mamy kim strzelać bramek? Lewandowski swoją drogą też nie powala skutecznością w Borussii.

Słaby sezon ogólnie. Jest kilka gwiazd ligi, szkoda, że głównie obcokrajowcy.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG  
«RH» Lox
Moderator

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: 23 Maj 2011, 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Zwykle nie mam siły wtrącać się w jakiekolwiek dyskusje, ale muszę coś napisać: skończcie pierdolić, tego się nie da tak łatwo porównać. Ani wysuwając argumenty typu "bo drużyny z ligi x by sobie w lidze y nie poradziły" bo to po prostu czyste hipotezy, ani przytaczając statystyki, bo jak wiadomo niekoniecznie mają one jakiekolwiek przełożenie na rzeczywisty stan rzeczy. Do niektórych nie dociera że po prostu specyfika gry w różnych krajach może się różnić i usiłują przeforsować swój pogląd, że jego ukochana liga jest po prostu najlepsza i prezentuje jedyny słuszny sposób gry, a reszta to cioty (tak Out, to o Tobie). Dajcie se kurna spokój. Ja rozumiem że można mieć swoje upodobania i opinie, ale w niektórych przypadkach widzę tu tak skrajną stronniczość i brak otwartości na jakiekolwiek argumenty, że po prostu szkoda słów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy

PostWysłany: 23 Maj 2011, 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Lox napisał:
Zwykle nie mam siły wtrącać się w jakiekolwiek dyskusje, ale muszę coś napisać: skończcie pierdolić, tego się nie da tak łatwo porównać. Ani wysuwając argumenty typu "bo drużyny z ligi x by sobie w lidze y nie poradziły" bo to po prostu czyste hipotezy, ani przytaczając statystyki, bo jak wiadomo niekoniecznie mają one jakiekolwiek przełożenie na rzeczywisty stan rzeczy. Do niektórych nie dociera że po prostu specyfika gry w różnych krajach może się różnić i usiłują przeforsować swój pogląd, że jego ukochana liga jest po prostu najlepsza i prezentuje jedyny słuszny sposób gry, a reszta to cioty (tak Out, to o Tobie). Dajcie se kurna spokój. Ja rozumiem że można mieć swoje upodobania i opinie, ale w niektórych przypadkach widzę tu tak skrajną stronniczość i brak otwartości na jakiekolwiek argumenty, że po prostu szkoda słów.

Amen.

Co do polskiej ligi. Poziom jeszcze nigdy nie był tak słaby. Ostatnie drużyny ogrywają te z czołówki, jest bardzo dużo niespodzianek. Ciężko cokolwiek przewidzieć. Drużyny takie jak Bełchatów czy Korona zapewniły sobie miejsce w ekstraklasie i grają niczym lepsza drużyna z okręgówki. Ciężko na dwie kolejki przed końcem stwierdzić, kto będzie wicemistrzem - niby Jaga, ale łatwe mecze ma Górnik Zabrze i to ta drużyna może wskoczyć nawet na drugie miejsce. Ogólnie szkoda, że w pucharach nie zagra Polonia Warszawa (niby teoretycznie może, ale w to wątpię), bo ona ma największy potencjał. Zresztą za dwa tygodnie się okaże co i jak...

Powrót do góry
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy

PostWysłany: 23 Maj 2011, 22:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja napomnę coś niecoś o naszej rodzimej lidze, bo jakby nie było to nasza liga znajduje się w pewnym stadium budowy (nie chodzi mi o same stadiony) i wolę obserwować, kwiat rosnący niż od razu ładnie zakwitnięty. Jeżeli chodzi o moją kochaną Wisłę to niestety, ale gdzieś dawno się cofnęła, po mimo że była w tym sezonie bez konkurencji to nie widzę jej w CL z tego względu że ten skład który jest (za dużo obcokrajowców imo) nie jest jeszcze ułożony na tyle by zespołowo pokazywać dominantę na boisku. Owszem jest Melikson, jest Genkov, (nie wiadomo co z Chavezem i Sivakovem) no i Małecki (w którym widzę charakter jak u Rooneya), ale jeszcze nie mają takiego powera by powiedzieć "teraz my". Poza Wisłą jest wielka niewiadoma, Lech mnie trochę rozczarował ale czego się miałem spodziewać jak nie ma Lewandowskiego, Rengifo, Peszki...motoru napędowego z przed 2 sezonów, no właśni gdzie oni są i czemu wyjechali? Ekstraklasa póki co jest tylko szlabanem do lepszych federacji jak te rozwinięte angielska, hiszpańska, niemiecka. Wspomniano o tym że liga jest jeszcze słabsza niż dotychczas...tu bym się nie zgodził. Czy zauważyliście jaki został zrobiony postęp w technice gry, jak wiele innowacyjnych zagrań stosują obrona na przemian z pomocą? ta linia się zaciera. Mam tu na myśli Polonię, Górnik, Jagę która jeszcze niedawno gryzła dolną część tabeli, (trochę Lechia daje dupy ostatnio ze skutecznością, mają potencjał w napadzie to nie wykorzystują tego;/ sam Traore bramek nie może strzelać, gdzie Lukjanovs, Późniak, Buval...)nawet spadkowicz Cracovia gra kombinacyjnie i właśnie jej mi trochę szkoda, choć jeszcze się nie poddaje. Ekstraklasa zaczyna się po prostu wyrównywać. drużyny zaczynają podchodzić do siebie z coraz większą pokorą, mecze będą coraz ciekawsze i nie będzie to robiło różnicy czy gra lider z dołem tabeli czy mecz drużyn ściśniętych w środku tabeli. Cieszę się że zaczyna się robić coraz większa konkurencja w lidze bo to zaowocuje wkrótce jej poziomem. Jestem nie poprawnym optymistą ktoś może stwierdzić, ale za 5-6 sezonów będziemy mieli Ekstraklasę przynajmniej na poziomie Ligue 1

Tyle ode mnie :wink:

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
mikohn_vegas
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 23 Maj 2011, 23:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

PITMaN 2.0 napisał:
Ekstraklasa zaczyna się po prostu wyrównywać.

Jestem tego samego zdania, jak przypatrzysz się wodzie na dnie studni w momencie, gdy spada kropla to lekkie fale powodują chwilowe zróżnicowanie poziomu. Do tej studni kropla już nie wpada, co skutkuje długotrwałym zrównaniem lustra wody... oczywiście wciąż na dnie studni Wink

Powrót do góry
Seraphim
V.I.P.

PostWysłany: 23 Maj 2011, 23:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Łoł
Wcale nie takie dno. W końcu Lech Poznań ograł w końcu 3. miejsce ligi angielskiej. I to aż 3-1. Poległ dopiero na przyszłym finaliście. Więc jak dla mnie to był jeden z lepszych sezonów Polaków w europejskich pucharach, ostatni taki dobry to chyba Wisła Kraków, co z Schalke i Parmą wygrała 4-1.

Powrót do góry
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 24 Maj 2011, 8:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

O M G, polska liga w temacie "Wielka pilka" no nie zartujcie sobie. zygac mi się chce jak o tym czytam albo slucham. to jest jedno wielkie g*wno i nie ma co się nad tym rozwodzic.

Powrót do góry
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy

PostWysłany: 24 Maj 2011, 19:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Na chwilę obecną masz rację Kiciak, ale tak samo w 2004 roku widziano Rosyjską Ekstraklasę, a jaki wyszedł progres to wszyscy wiemy....

tak sobie bezbol.com przeglądam i proszę mnie nie tu do kogokolwiek nie przypinać, nie trzymam niczyjej strony,,,, Smile

Powrót do góry
Outsid3r
Pirat drogowy

PostWysłany: 24 Maj 2011, 20:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Cytat:
Wcale nie takie dno. W końcu Lech Poznań ograł w końcu 3. miejsce ligi angielskiej. I to aż 3-1. Poległ dopiero na przyszłym finaliście. Więc jak dla mnie to był jeden z lepszych sezonów Polaków w europejskich pucharach, ostatni taki dobry to chyba Wisła Kraków, co z Schalke i Parmą wygrała 4-1.

Wybacz, ale dla takich klubów jak Man City w które są pakowane OGROMNE petrodolary granie w czymś co się zwie LE to taka mała obraza. Grają tam bo grają, jednak można coś wygrać, ale jednak najważniejsza jest CL.

btw. właśnie oglądam Benefis G.Neville'a. Ehhh... zobaczyć Beckhama z 7 na plecach i Diabełkiem na piersi - bezcenne. Aż się łezka w oku kręci Wink

Powrót do góry
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 24 Maj 2011, 20:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

PITMaN 2.0 napisał:
Na chwilę obecną masz rację Kiciak, ale tak samo w 2004 roku widziano Rosyjską Ekstraklasę, a jaki wyszedł progres to wszyscy wiemy....

tak sobie bezbol.com przeglądam i proszę mnie nie tu do kogokolwiek nie przypinać, nie trzymam niczyjej strony,,,, Smile

Powrót do góry
Cezar
Pedo

PostWysłany: 25 Maj 2011, 12:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

A co wy na to?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-w-katarze-powaznie-zagrozone-skandal-przy-wybor,1,4357895,wiadomość.html

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Joker.
Why so serious?

PostWysłany: 25 Maj 2011, 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Onet napisał:
W ubiegłym tygodniu Blatter twierdził, że był wstrząśnięty, kiedy się dowiedział o zarzutach i zarządził przeprowadzenie błyskawicznego dochodzenia, które ma się zakończyć w ciągu dwóch tygodni, czyli przed wyborami na szefa FIFA, w których zamierza ubiegać się o reelekcję.

Gościu po prostu punktuje oponentów/przeciwników. Nie zdziwiłbym się gdyby ci wszyscy zawieszeni działacze nie byli za Blatterem i mieli zamiar oddać głos na kogoś innego. No ale cóż, teraz są zawieszeni i takiej możliwości mieli nie będą. A czy była korupcja? Może i była, tylko czemu Józek obudził się z tym dopiero teraz?

Powrót do góry
Seraphim
V.I.P.

PostWysłany: 25 Maj 2011, 13:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Wiem, że wielu może się nie zgodzić, ale FIFA i UEFA to jedna wielka mafia. I tyle.
Powrót do góry
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy

PostWysłany: 25 Maj 2011, 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

[quote="Joker."] A czy była korupcja? Może i była, tylko czemu Józek obudził się z tym dopiero teraz?[/quote]

To chyba pytanie retoryczne bo jak pisze, 5 miesięcy temu monitowano sytuację a Blatter dopiero jak gorąco się zaczęło robić i wyszła sprawa na światło dzienne, zareagował jeszcze przed samymi wyborami, prawie jak w sejmie :?

Powrót do góry
Jack Bauer
Moderator

PostWysłany: 25 Maj 2011, 18:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

W PZPN-ie takie jazdy są cały czas.

Powrót do góry
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 28 Maj 2011, 22:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ekhem, no co tam kibice MU + hejterzy?

znacie pojecie wsciekly przegrany?
bo ja to wsciekly wygrany.

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHA
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSERS

ja to tylko chciałem wam powiedziec parę slow MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHA otuchy.

graliscie bardzo dobrze, gol naprawdę zajebisty.

ale w calym meczu, uwaga 4 strzaly i 1 celny tak wiec MUAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAAHHAHAHAHAHHA.

co tym razem wymyslicie? sedzia? pogoda? boisko? może sam van der sar przekupiony był?

krotko
mowcie se co chcecie ale to M V P zajebalo trrzy zajebiste gole a wy jesteście teraz w d*pie:>

Powrót do góry
Joker.
Why so serious?

PostWysłany: 28 Maj 2011, 22:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

@Up
Odstaw leki.

Powrót do góry
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 28 Maj 2011, 22:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kiciak napisał:
ekhem, no co tam kibice MU + hejterzy?

znacie pojecie wsciekly przegrany?
bo ja to wsciekly wygrany.

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHA
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSERS

ja to tylko chciałem wam powiedziec parę slow MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHA otuchy.

graliscie bardzo dobrze, gol naprawdę zajebisty.

ale w calym meczu, uwaga 4 strzaly i 1 celny tak wiec MUAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAAHHAHAHAHAHHA.

co tym razem wymyslicie? sedzia? pogoda? boisko? może sam van der sar przekupiony był?

krotko
mowcie se co chcecie ale to M V P zajebalo trrzy zajebiste gole a wy jesteście teraz w d*pie:>

No nie popisales się tym postem.

A barca wygrala zasluzenie, co tez chyba kiciak chciał przekazac.

Powrót do góry
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 40, 41, 42, 43, 44  Następny
Strona 41 z 44

Skocz do: