Wysłany: 21 sierpnia 2011, 20:05 Temat postu:
Ogólnie to szału nie ma. Piosenki oklepane (obie słyszałem już przy okazji innych skill filmów z TM) i jakość też taka sobie.
I nie powinno być "x3nun AT Trackmania Tournament"? Zdaje mi się, że "on" używa się jak coś leży np stole. Ale pewności nie mam z tym. _________________
Wysłany: 21 sierpnia 2011, 20:10 Temat postu:
Jedyny plus to x3nun i jego jazda. Reszta - od jakości, po przejścia i muzykę (Rise Against po raz wpizdyliardowy, przejadł mi się gorzej niż Pendulum i reszta d'n'b) - mało imponująca.
2/10, za x3nię. _________________ Discord: vanitasss
Ostatnio zmieniony przez Vanitas / Lexiu dnia 22 sierpnia 2011, 0:18, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 21 sierpnia 2011, 20:31 Temat postu:
Nie o rozdzielczość chodzi, Joker, a o płynność - wygląda mi na 23,95fps albo 24fps, a płynne zaczyna się robić dopiero od 30 w górę. _________________ Discord: vanitasss
Nie o rozdzielczość chodzi, Joker, a o płynność - wygląda mi na 23,95fps albo 24fps, a płynne zaczyna się robić dopiero od 30 w górę.
Doprawdy potrafisz gołym okiem zauważyć różnice w fps o 0,05 setnych? Wielkie GZ! :wink:
Z tego co pamiętam youtube i tak przetwarza filmik do 25 fps, więc nie ma różnicy. Co do jakości to można wyciągnąć o wiele więcej - do porównania choćby filmki blizza, równiez z tmt. Zwykłe odsmużenie lub balans bieli znacznie poprawiłby wygląd.
Wysłany: 21 sierpnia 2011, 22:11 Temat postu:
wickeD napisał:
Cytat:
Nie o rozdzielczość chodzi, Joker, a o płynność - wygląda mi na 23,95fps albo 24fps, a płynne zaczyna się robić dopiero od 30 w górę.
Doprawdy potrafisz gołym okiem zauważyć różnice w fps o 0,05 setnych? Wielkie GZ!
Mój błąd, nie 23,95 a 23,97. Literówka.
Nie do końca Ciebie zrozumiałem. Nigdzie nie napisałem, że jest zauważalna różnica między 23,97 (czy nawet 23,95, whatever), a 24 fps. To są dwie z częściej używanych wartości FPS do nagrywania filmów, dlatego wymieniłem obie.
wickeD napisał:
Z tego co pamiętam youtube i tak przetwarza filmik do 25 fps, więc nie ma różnicy.
No to porównaj sobie film Blade'a, choćby i w 1080p:
do tego, kręconego w 30fps:
Jeśli naprawdę nie widzisz różnicy w płynności, to cóż. Każdy ma wprawne oko do czegoś innego.
Zresztą - @Blade - w ile FPS zgrywałeś filmy źródłowe (te prosto z Trackmanii)? _________________ Discord: vanitasss
I nie powinno być "x3nun AT Trackmania Tournament"? Zdaje mi się, że "on" używa się jak coś leży np stole. Ale pewności nie mam z tym.
to jest rzeczywiście ciekawe pytanie.
pewne jest, ze "on" jest bledem.
"xenun on tmt" by znaczylo coś w stylu "xenun [mowi] o tmt", byloby to poprawne, jakby xenun w filmie coś opowiadal o tym turnieju. tak jednak nie jest.
"at" także wydaje mi się nie być sluszliwym wyrazem.
xenun bylby "at", jak by nie bral udzialu, ale jakby w filmiku chodzil po jakims lanie turniejowym czy coś i przezywal jakieś tam historyjki.
jak jednak bierze udzial, mi się wydaje, ze powinno być "in", bo "someone takes part in a tournament".
i tak "xenun in tmt" nie wydaje mi się ładnie wyrazonym tytulem, coś mi tu nie jest calkiem tak jak powinno być, ale mysle, ze jest to na koncu poprawne.
może marta to przeczyta i doda swoje 3 grosze.
EDIT:
jeżeli komus by zalezalo na 100% poprawnym tytule dla filmika, proponuje "x3nun´s best tmt runs".
Na spokojnie, poprosiłem o coś prostego bez zbędnych bajerów i udziwnień. Bo przede wszystkim chciałem pokazać, że nauczyłem się grać po 3 latach ! Dla mnie jest to osobisty sukces, którym chciałem się podzielić.
Lexiu napisał:
Rise Against po raz wpizdyliardowy
Dobrze wiedzieć, bo ja niedawno dopiero odkryłem ten zespół i po prostu chciałem mieć ich utwory w filmiku. Jeżeli faktycznie tak wszyscy ich używają, to mogło wyjść troszkę niesmacznie. Jednak myślę, że trochę przesadzasz bo wiele obejrzałem filmików i jeszcze nie natrafiłem na ich utwory mimo, że już sporo widziałem tych samych
No i k**wa, dlaczego w prawie każdym takim temacie ktoś musi zapodać "Above average noobs" ?
imho najbardziej poprawnie byłoby "x3nun on tmt tracks".
najbardziej poprawnie już nie ma w tym wypadku, jest to już tylko i wylacznie sprawa stylistyki i gustu.
wiadomo, ze moja propozycja nie jest jedyna mozliwa, dalem tylko jedna alternatywe. twoja jest także mozliwa.
Wy nie macie o czym gadać? Każdy z was napisałby inaczej tytuł i uważałby, że napisał dobrze. Zrobił mały błąd, ale szczerze, kto patrzy na tytuł filmiku i na to, czy jest napisany poprawnie gramatycznie?
Jedyna rzecz którą blejd zj... w filmiku to jakość, reszte robił jak xen chciał więc się go nie czepiać ;] ew. xena się czepiajcie _________________ http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer
Wy nie macie o czym gadać? Każdy z was napisałby inaczej tytuł i uważałby, że napisał dobrze. Zrobił mały błąd, ale szczerze, kto patrzy na tytuł filmiku i na to, czy jest napisany poprawnie gramatycznie?
Jedyna rzecz którą blejd zj... w filmiku to jakość, reszte robił jak xen chciał więc się go nie czepiać ;] ew. xena się czepiajcie
mylisz konstuktywna krytyke z jechaniem kogos.
konstruktywna krytyka jednak odwrotnia ma na cel pomodz krytygowanemu i jestem pewny, ze blejd nie wezmie tego do siebie jako obrazenie.
a jak jest blad, to widze to jako obowiazek e-kolezenski trackmaniakowi powiedziec, ze go zrobil i to zmienic, o ile widzi potrzebe.
tym bardziej, jak jego twor jest publiczny i w pewnym sensie reprezentuje polska scene tm.
nikt tu się nie kluci.
przy okazji filmu lexiu podyskutowal z misza o technicznej stronie filmu, crowmaster, iam i ja pofilozofowalismy o angielskim jezyku.
jeju, poprostu ciekawe tematy nadeszly, ktore z filmem już nie mieli wiele do roboty, czemu nie podyskutowac poza filmem?
nastepny raz napiszcie poprostu od poczatku, ze chodzi o poprawe skilla xeni i zamiast krytyki będzie "wow, xeniu, ales ty fajny" i inne chwaly.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2