Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 7:51 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Trasa kwali :
- PL10-xxxxxxx by XXXX ( i nie ma innej opcji! ) |
Chyba jedyny post, jaki znalazłem o mapie kwali, by Matu. Jeśli opinia jednej osoby (i to w dodatku tej łajzy, której gust doskonale znam ) załatwia sprawę... eh, sami sobie dokończcie to zdanie.
1. nie było mnie, teraz jeste. już pogoniłem |
JUŻ pogoniłeś, brawo! I to w jakim stylu, godnym wielkich władców! Napisałeś posta i myślałeś, że ktoś go sobie weźmie do serca... Szkoda, że 3/5 go nawet nie przeczyta
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°אא Key.
Admin
Ostrzeżeń: 1 Posty: 798
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 9:19 Temat postu: |
|
|
3. mapa na kwali już wiem jaka będzie |
Mapą kwali może być każda mapa nadesłana, tak? Z poprzednich postów wynika, że sprawdzona nie jest nawet połowa map. Czyli mapa kwali nie została wybrana ze wszystkich tylko z tych sprawdzonych.
A co do testerów - to nie można było wziąć większej ilości testerów? Z 10? Zawsze wiadomo, że jakiś tester/admin/etc. będzie się obijał i bierze się kilku więcej.
_________________ http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
Słowik
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 9 Posty: 1517
|
|
Powrót do góry |
|
|
*NS* luka
Rudy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 816
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 10:39 Temat postu: |
|
|
Póki co nie odniosę się do tego, ale interesuje mnie sposób, w jaki niby została ta mapa wybrana
Ale zostanę jeszcze przy temacie map. Wiem, że sporo map zostało nadesłanych od Rafallo i są to trasy dobrej jakości. I że te mapy są wysoko oceniane. Niby nie było żadnych ograniczeń, więc do samego Rafallo nie można mieć pretensji, ale scena międzynarodowa już widziała takie przypadki, że turniej był graniem na mapach jednego autora, dlatego też na ET admin od jakiegoś czasu pisze:
Also for map testing, we are going to try and only have 1 map/author for this competition to try and get new blood as wel as a big variety of authors. No need for this to be STC-Korre edition |
Szkoda byłoby mieć PL Rafallo edition, przecież mamy tylu utalentowanych mapperów! (Jeszcze pamiętacie, jak się darliście z tym hasłem? Czy po otrzymaniu map w końcu zmieniliście zdanie?)
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Fisi
Jeździ konno
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 11:42 Temat postu: |
|
|
Misza- można było, tylko kto wiedział, że część zgłaszających się testerów poleci w chuja. |
Mimo, że z organizacją nie mam nic wspólnego to mam pytanie. Czy napisanie na forum dwóch zdań typu : " Ta i ta osoba poleciała w chuja i nie testuje mapek. Szukam tylu i tylu dodatkowych osób do pomocy. "
Tak trudno napisać?
Takie zamieszanie było spowodowane przez Shadowa na samym początku. Jakby się Ciebie specjalnie uczepił. Oczywiście się z nim nie zgadzałem. W końcu jako jeden z niewielu robisz coś pożytecznego. Ale kurde Shadow. Ty to jednak masz nosa. Bo takiego burdelu NIE MOŻE być w największym polskim turnieju. Szczególnie że jest to najprawdopodobniej ostatni. Co teraz mają powiedzieć mapperzy? Jaką mają pewność, że ich mapy zostaną sprawdzone?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 11:47 Temat postu: |
|
|
Misza- można było, tylko kto wiedział, że część zgłaszających się testerów poleci w chuja. |
Bo tak jest zawsze? Lepiej mieć więcej testerów/sędziów/etc. niż mniej. Czemu? Po pierwsze - jak ktoś poleci w ch... to masz kim go zastąpić. Po drugie - można tym testerom podzielić zadania, np. 10 testerów jest, po mapki na 2 części podzielić i sprawdzają. A jak wszyscy, to masz wtedy więcej ocen.
_________________ http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 12:51 Temat postu: |
|
|
@Fisi, przecież go nie było, nie miał jak napisać. A, i nie mam nosa, tylko admina i widzę, co się dzieje w topikach z mapami, czyli nic. 18 map bez oceny, 20 z jedną, a o ośmiu najnowszych nie ma jeszcze topików, łącznie 36/62, czyli tak jak na oko strzelałem, 40% map nie przejechane kompletnie.
I właśnie nie ma burdelu, jest tylko nadzwyczajny spokój.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Słowik
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 13:34 Temat postu: |
|
|
Coś cienko widzę tę edycję. Prawie połowa tras nie przejechanych a tu lada chwila kwalifikacje i mecze. Zajebista organizacja, nie ma co. Lepiej chyba przesunąć o tydzień to wszystko, bo wątpię aby ogarnęli dobrze trasy reszty luda.
Kod: |
Cytat:
Bo tak jest zawsze? Lepiej mieć więcej testerów/sędziów/etc. niż mniej. |
Zawsze? Testowałeś kiedyś Misza, ze to wiesz? Jakoś w tamtym roku trasy były przejechane na miesiąc przed rozpoczęciem PL. Nie pamiętam aby takie problemy były podczas PL7 czy PL8. Bierze się ludzi zaufanych, na których można polegać, sprawdza się ich na bieżąco jak postępy. Ale tutaj organizator jest nieodpowiedzialną pińcią. I zgodzę się z Kiciakiem, ze odechciewa się w ten turniej grać jak się czyta posty Słowika...
(Dodano 26 sieprpnia 2011, 13:35)
[quote="Słowik"]Będą mapy, będziecie mogli narzekać.[/quote]
Tutaj własnie chodzi o to, aby było jak najmniej powodów do narzekania.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°אא Key.
Admin
Ostrzeżeń: 1 Posty: 798
|
|
Powrót do góry |
|
|
gregorian
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 6 Posty: 595
|
|
Powrót do góry |
|
|
Becks²
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Słowik
Lubi ostrą jazdę
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 15:55 Temat postu: |
|
|
JarOo i Gregorian dołączają do testerów.
Matu i Key ogarnęli większość mapek, więc powinno być ok...
Rzetelne opinie ajema również się przydadzą przy wyborze więc damy radę...
Abszt po Twoim poście śmiem twierdzić, że nie za bardzo wiesz co to wakacje... Wziąłem się za to bo nikt inny nie chciał i to jest prawda, ale to chyba nie powód by rezygnować z wakacji czyż nie???
Dzisiaj np miała być impreza... no ale cóż trzeba ogarnąć, więc zostaję w domu. Nowi testerzy są. Jakoś damy radę. Mapek jest dużo, wiem, że są dobre, niech jeszcze tylko się teamy zapiszą i turniej będzie ok. I żadne przesuwanie terminów nie musi mieć miejsca.
Edit: Abszt, właśnie o tym pisze. Ma być jak najmniej narzekania, więc po co już teraz każdy narzeka??? To też napisałem, że będą mapki to EWENTUALNIE będziecie mogli narzekać O ILE BĘDZIECIE MIELI NA CO.
_________________ Ssijcie mi jajca
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 16:29 Temat postu: |
|
|
Naleśnikową imprezę!
_________________ Discord: vanitasss
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
pikaczu
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 26 sierpnia 2011, 18:22 Temat postu: |
|
|
Key. napisał: |
Abszt, trochę trudno o przejechanie mapek na miesiąc przed obecnym PL, jak miesiąc i trzy dni przed rozpoczęciem ZACZĄŁ się nabór tras. btw. teraz masz 62 mapy, w paczce z 11 sierpnia było ich 32. przejechać 30 map na miesiąc przed turniejem, jeśli zostały one nadesłane MAX 2 tygodnie przed? życzę powodzenia. |
Mój post był do Miszy, wg którego taka sytuacja ponoć miała miejsce podczas ostatnich PL, nie odnosił się do testerów. Wiem w jakiej jesteście teraz głupiej sytuacji i musicie gonić. Jednak gdyby wszystko było na bieżąco i osoby nie wypadły (których nikt nie przypilnował i w odpowiednim czasie nie załatwiono zastępstwa) to na spokojnie daliby radę i nikt nie miałby tutaj zastrzeżeń.
@ Słowik. Wiem co to są wakacje (czas zapierdalania po polach Niemca i ogólnie czas zapierdolu ), ale jak się czegoś podejmujesz to miej na uwadze, ze trzeba temu poświęcić czas i zrezygnować ze swoich innych planów na rzecz takiego organizowania turnieju, by wszystko przebiegało bez zakłóceń i w jak najlepszym porządku, ale tutaj przez niektóre twoje posty odnosi się czasem wrażenie, że to nie wypali, więc też ludzie zaczynają się w tym wszystkim gubić. Będzie czy nie będzie to PL; Czy chłopaki się wyrobią etc. Brak informacji służy przypuszczeniom a przypuszczenia powodują niepewność a z czasem udzielają się nerwy
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|