Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Charnan
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 1 Posty: 208
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 771
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
|
Powrót do góry |
|
|
CzuB
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 400
|
|
Powrót do góry |
|
|
Charnan
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Kolumb
|
Wysłany: 24 kwietnia 2012, 22:50 Temat postu: |
|
|
To może ja się dorzuce :
Barcelona zdecydowanie zaczęła być zbyt pewna swojego ciągłego rozklepywania i delikatnie zapomnieli jak się strzela z daleka. Irytujące strasznie , że drużyna z takim potencjałem piłkarskim jak Messi czy Xavi , próbuje za wszelką cenę wjechać z piłką przynajmniej w 'piątke' .. a to nie zawsze im wychodzi na dobre ! Dziś nie wyszło , bo Chelsea zagrała w '10' bardzo poprawnie , z determinacją i zaangażowaniem, które wystarczyło, żeby zatrzymać nieudolnie klępiących za 16-stką Katalończyków.
Co do wyniku :
Szacun dla Chelsea , bo bronili się jak dzikie bąki przed nalotem szerszeni a przy okazji dali jeszcze rade wyprowadzić w sumie dwie akcje i obie zakończyły się bramką
Podsumowanie :
Barca grała swoje do czasu. Później pod presją zaczęli popełniać błedy , byli niedokładni i nieogarnęli się już do samego końca. DOBRA LEKCJA! Bo już powoli rodziło im się w głowach że są fuckin' invincible Chelsea, straciła dwóch obrońców(dobra zmiana Bosingwy) i w '10' zdołała strzelić dwie bramki, więc należał im się awans.
PS: Mam nadzieje że z Pique wszystko ok .
PS2 : Nie kibicuje żadnej ze stron, nie jestem hejterem.
PS3: Ssij Shad : D
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
*NS* luka
Rudy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 816
|
|
Powrót do góry |
|
|
Outsid3r
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
miszcz2012
Jeździ konno
|
Wysłany: 25 kwietnia 2012, 22:53 Temat postu: |
|
|
LUDZIE!!!!
To będzie zaje***** finał.
0-Barcy
0-Realu
Tylko Bayern, Chelsea i dobra rozrywka!!!!!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Charnan
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
CzuB
Ostrzeżeń: 1 Posty: 400
|
Wysłany: 25 kwietnia 2012, 23:47 Temat postu: |
|
|
Kiciak a Ty dalej żyjesz przeszłością...do kurwy nędzy mieli taktykę grać w 11 w polu karnym i zrobili to znakomicie. Płacz, że Barcelonki nie ma w finale.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Pawel
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
Wysłany: 26 kwietnia 2012, 9:25 Temat postu: |
|
|
Ale akurat z kiciakiem się zgadzam. Rozumiem, jakby taką taktykę miał Apoel w 1/4 LM, gdzie wszyscy jego zawodnicy byli warci mniej niż sam Ronaldo, ale nie w przypadku ekipy która ma nieograniczony budżet i chce wygrać LM (odwieczne marzenie Abramowicza).
Co do meczu - naprawdę ciekawie. I nawet dobrze, że Bayern stracił 2 gole szybko, bo przynajmniej się nie bronił, tylko chciał strzelić gola. Szkoda, że nie wygrali w regulaminowym czasie, bo narapwdę mieli dobre okazje.
_________________ http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
|
Wysłany: 26 kwietnia 2012, 9:54 Temat postu: |
|
|
Co Wy chcecie od taktyki Chelsea? Musieli tak robić bo co by nie gadać - Barca cisnęła i jakoś musieli się bronić. Udało im się i już. Na WP.pl znalazłem jedno mądre zdanie na ten temat - Barcelonę zawiódł plan A, czyli zdominowanie rywala i wejście z piłką do bramki. Planu B nie przewidziano. Chelsea "ładnie" się broniła przez co Barca mogła sobie co najwyżej popykać w poprzek boiska. Jakby postrzelali trochę z dystansu (a mają kim) to może Londyńczycy wyszliby bardziej do przodu dając miejsce na wjazd.
Do do Realu, cóż... Bayern wczoraj pokazał, że się ich nie boi i też cisnęli od samego początku. W sumie trudno było jednoznacznie stwierdzić komu bardziej należał się awans. Ronaldo wiadomo, że dał ciała przy karniakach, ale wcześniej strzelił dwie. Mimo, że za nim nie przepadam to nie rozumiem naśmiewania się w zemście za Messiego. Messi nie strzelił nic, Ronaldo dwie to chyba różnica jest.
Pozostaje jeszcze kwestia ustawienia kolejności zawodników w serii rzutów karnych. Kto daje na początek największą gwiazdę zespołu? Jak tylko CR7 podszedł to wiedziałem, że nie strzeli i Real przerżnie. Kogo dał Bayern? Lewego obrońcę, czyli teoretycznie mniej ważnego zawodnika z mniejszą presją. I wg mnie tak się powinno robić. Dość powiedzieć, że w ćwierć- albo półfinale Euro 2004 Beckham też przestrzelił i Anglia odpadła z Portugalią.
Teraz czekamy na finał, osobiście liczę na Chelsea bo za Bawarczykami nigdy nie przepadałem.
|
Powrót do góry |
|
|
|