Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 01 Maj 2012, 17:51 Temat postu: |
|
|
Kiciak musiałbyś sobie zadać pytanie do czego ci TAKIE słuchawki tj. w jakich okolicznościach używałbyś ich. Czy masz wygórowane wymagania co do jakości odsłuchu. Dla porównania podrzucę ci specyfikację moich z których - jak na razie, po miesiącu - jestem zadowolony. Z własnego doświadczenia nie wierzę w tego typu sprzęt który kosztuje poniżej 80.-
Reloop RH 3500 pro ltd
http://www.djshop.pl/i2765,reloop,reloop-rh-3500-pro-ltd.html
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Szrama
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
:x brz0za
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 01 Maj 2012, 18:29 Temat postu: |
|
|
Słuchawki za dyche raczej nie będą dobre od strony technicznej i obawiam się, że po dłuższym używaniu rozpadną się. Chcesz słuchawki takie "obudowane" czy mogą być podobne tak jak do telefonu? I jeżeli chcesz mieć solidne słuchawki to lepiej wydać tą stówe więcej, niż kupować jakiś szit za dychę, no chyba, że nie masz kasy.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 01 Maj 2012, 18:50 Temat postu: |
|
|
Miałem Philips shp 2500 za 60 z przeceny z 80 i były całkiem niezłe ale wykonanie było totalnie lipne. pękał plastik na pałąku przy muszlach jak rozciągałem na swoją głowę. To co szrama podesłał to może być całkiem dobra opcja. Chodzi mi o senheisera. To sprawdzona marka, te superluxy o których wspomniał - specyfikacja za ten pieniądze to całkiem, całkiem ale wykonanie ze sztucznej skóry raczej nie podchodzi....
co do shp2500...mała recenzja
http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/Philips_SHP2500-1588.html
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
axik.
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
Wysłany: 01 Maj 2012, 20:53 Temat postu: |
|
|
Hmm, Creative Fatal1ty HS800. Na allegro spokojnie znajdziesz w okolicach stówki. Projektowane były jako słuchawki gamingowe i takie są - granat ma pierdolnięcie, znakomicie zlokalizujesz skąd co gra/idzie. Jedyny ich mankament to nieco stłumione wysokie pasmo i kiepskich rozmiarów scena. Welurowa podszewka się kurzy
Sennki HD202 miałem dłuższą chwilę w testach, dużo średniego basu, który jednak ma mniejsze pierdolnięcie niż w Fatalkach, aczkolwiek nieznacznie. Tworzą większą scenę, instrumenty grają naturalniej. Zdecydowanie bardziej do muzyki niż grania.
Obecnie mam Plantronics Gamecom 377, ale one są zdecydowanie o profilu gamingowym, typu on-ear (całe uszy się chowają), z mikrofonem i zajebiście agresywnym designem. Nie ma tyle basu co w Fatalkach, muzyka nie gra tak barwnie jak w Sennkach, ale w gamingu po prostu nie mają sobie równych do 150zł Kosmiczna scena, separacja dźwięków jakbyś w ogóle nie miał słuchawek na uszach, bezbłędna lokalizacja. No, ale nic z tego nie plusuje przy słuchaniu muzyki
Jeżeli chcesz naprawdę, ZAJEBISTY (i mam na myśli ZAJEBISTY) dźwięk muzyki, to zamiast potężnych słuchafonów nausznych kup sobie dokanałowe a-Jays One. Ani Sennki, ani Planki, ani Fatalki, ani Philipsy nie grają tak czysto, tak perfekcyjnie jak a-Jays One. I da się je znaleźć poniżej stówki.
_________________ Discord: vanitasss
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 02 Maj 2012, 11:57 Temat postu: |
|
|
Co tu dużo gadać - Sennheiser HD201 ktokolwiek mnie zapyta, od dwóch lat ponad polecam każdemu, kto chce kupić świetne słuchawy w miarę niskiej cenie.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
cobham
Gangsta Mapper
Ostrzeżeń: 2 Posty: 546
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
Wysłany: 02 Maj 2012, 12:47 Temat postu: |
|
|
Miałem PX-100 i szczerze mówiąc totalnie mi nie pasowały. Ani dobrze nie grały ani dobrze mi się ich nie nosiło, strasznie nie wygodne. Fakt faktem, że małe i da się je złożyć do pudełeczka ale jak dla mnie to nie wystarczy. Nie wiem jak ich druga wersja, co się zmieniło od strony grania ale jak dla mnie, nauszne HD201 są dużo lepsze. Poza tym, w PeiXach mi się po kilku dniach używania przerwał kabelek przy wtyczce i się już nie nadają do użytku. Poza tym, cena - 140 zł...
Co do HD201 - owszem, kabel długi bo 3 m ale po prostu go zwijam w pęczek i zostawiam sobie jakiś metr-półtora i nie ma problemu. Co do wytrzymałości, nie przetarło mi się nic, nie odłazi też ta wierzchnia warstwa tak jak piszesz a używam ich już prawie rok, po 4 dni w tyg jak na uczelnie dojeżdżam. Jedyne co mi w nich przeszkadza to grubość i długość wtyczki, źle mi się w kieszeni nosi przez to iPoda i boje się, że mi się w końcu przerwie kabelek tak jak w PX-100.
W sumie fakt, na pewno są lepsze słuchawki do noszenia na co dzień przez ten kabel i wtyczkę właśnie ale jeżeli chodzi o cenę i jakość to jak najbardziej pasi.
Edyta:
Poza tym, PX ma otwartą konstrukcję a nie lubię jak pół tramwaju/autobusu/przechodniów wie co słucham
Powrót do góry |
|
|
|