Polish Community Track?

Pierwsza darmowa wersja TrackManii

Wybierz 8 mapmakera do Polish Community Track:

Poll ended at 14 February 2007, 17:22

Rip
2
17%
Maciek
0
No votes
h0lus
4
33%
Nawias (?)
6
50%

Total votes: 12

Wally
Team Poland

Polish Community Track?

Post by Wally »

dla tych co nie maja TMU proponuje obejrzec film z przejazdu na trasie TMX Community stadium, tej która przemo tu zamiescil ;)
może takiego cudenka nie zrobimy z winy ubogosci TMN, ale jednak warto obejrzec jak powinna wygladac swietna mapka community :)
http://video.google.co.uk/videoplay?doc ... 2116383308
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Zeo
nawro

Polish Community Track?

Post by Zeo »

No po obejrzeniu tego widea to faktycznie można powiedzieć, że to idealna mapka typu Community. Jest szybka, ale zawiera też trochę technicznych zakrętów. No i samo wideo - dobra trasa, dobra pora dnia, dobre kamery, dobre auta no i dobra muzyka (Kasabian - Club Foot). :)
Image
Image
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Polish Community Track?

Post by Maciuś »

ja robię mapy ale ich nie ujawniam nie wiem czemu.Jak coś to ja jestem bardzo chętny do zrobienia swojego kawałka trasy :D
Wally
Team Poland

Polish Community Track?

Post by Wally »

jeśli Maciek jesteś chetny to mysle ze powinienes ujawnoc troszke swoich trasek zebysmy wiedzieli na co Cie stac :) Mysle ze to się tyczy kazdego :)
PS. Dobrze Nawro ze podales wykonawce i tytul piosenki, spodobala mi się :D
I mysle ze jak ktos do jutra się nie zglosi z tymi mapami z osob zaproponowanych to trzeba im na GG napisac koniecznie
Last edited by Wally on 10 February 2007, 14:01, edited 1 time in total.
Image

RADASS
Doświadczony driver

Polish Community Track?

Post by RADASS »

ja tez się oczywiście zgadzam proszę mnie wziac do ekipy ;]
Image
marek
Doświadczony driver

Polish Community Track?

Post by marek »

Wally, Maciek jest chętny nie ja :P :wink:
Wally
Team Poland

Polish Community Track?

Post by Wally »

Lol sory :D
Heh dobra jeszcze Jurka się trzeba zapytac :POby odwiedzil forum ;)
I trzeba będzie powoli ustalac kolejnosc roboty ;)
Image

Sebik
Gangsta Mapper

Polish Community Track?

Post by Sebik »

3. Ustalenie kolejności tworzenia oraz kto będzie robił shoota, MediaTracker.itd...
Jak widzisz tą sprawę będziemy omowieli w punkcie 3-cim. Myśle że zrobię losowanie kolejności. JUREK niech odpisze na TMPL lub GG (2906580). Jeśli o tym nie wie - postaram się go znaleźć i powiadomić go.

Sprawa nr. 2 - po zgłaszaniu się chętnych zrobię kilkudniową ankietę w której WY wybierzecie mapmakera, z którym chcielibyście pracować. Na razie tyle. :D
Zeo
nawro

Polish Community Track?

Post by Zeo »

Ja bym jeszcze proponował zrobić 2 ankiety. W pierwszej zagłosujemy, kto zrobi MT, w drugiej - screenshota.
Image
Image
Sk84funPrzemo
Zaczyna szaleć na ulicach

Polish Community Track?

Post by Sk84funPrzemo »

No tak by było najlepiej
I jeszcze coś: Może jak jestem kapitanem :P to może ja wybiore kolejność, kto kiedy robi?Czy wolicie demokracje :D ?
Image
Image
Wally
Team Poland

Polish Community Track?

Post by Wally »

co do kolejnosci. Nie ma sensu robić losowania, zaraz przedstawie dlaczego.
może ktos np chce robić poczatek to nie ma mu co odmawiac ;)
I ja bym proponowal tak :P
ktostam-Monia-ja-Przemo-Sebik-...-...-...-...
Taka chciałem przedstawic koncepcje mimo ze nie jestem kapitanem to chciałem pokazac jak to by moglo wygladac. Ktos robi start, Monia robi kawalek w swoim stylu (dopilnuje zeby nie było az tak zakrecone, ale ona wie o co chodzi ;) ). Dalej jest moj kawalek na który już mam koncepcje i wiem ze po mnie musi być doswiadczony mapper bo każdy sobie nie poradzi (mysle ze przemo zna fajnego slide z trasy JumperJacka najnowszej, wiec zrobie coś takiego a on to umie przejezdzac) bo zakladam ze dalej będzie bardzo szybki odcinek Przemo, tak jak w jego stylu. Nastepnie Sebik który ma również szybkie trasy lecz ich styl jest lagodniejszy dla poczatkujacych kierowcow i na pewno byloby to dobre wprowadzenie na kolejne style ;) Tak to sobie wyobrazam, ale wyrazcie mniejwiecej co i jak ;) I sorka ze tak wybiegam w przyszlosc ale te osoby sa już pewne i pomyslalem ze takie coś by się sprawdzilo.
I czekam na wasze wizje mapy ;)
Image

Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Polish Community Track?

Post by Maciuś »

http://nations.tm-exchange.com/main.asp ... 97367#auto to jest moja mini trasa na probke.Tyle ze jak coś to ja nie chce robić MT :) Ocencie ja jak chcecie :P
Jurek
Gangsta Mapper

Polish Community Track?

Post by Jurek »

Sorki, że tak późno się włączam do zabawy, ale ostatnio jestem trochę zapracowany. Dzięki za zaproszenie. Włączam się rzecz jasna do zrobienia kawałka traski :). Dzięki Loony za wiadomość !
Jeszcze zobaczę tą traskę światową i też się wypowiem :)...

No, cóż 10sek. dla każdego to powinno wystarczyć, ale jak komuś wypali jakiś fajny pomysł na 15sek., to nie róbmy z tego afery. Co do kolejności - jest mi zupełnie obojętne. Byłbym za tym, aby nie robić trasy na wzór tej "światowej", którą zamieścił na początku Sebik. Trasa ta powstała z założeniem, że każdy trzymał się określonej kubatury i przez to, choć jest dość interesująca, momentami świetna, to jednak jest dość monotonna. Proponuję zrobić "wolnoamerykankę" - podobnie jak przed rokiem w konkursie, który zapoczątkował Nawias (on to miał pomysły :) ). Apropos Nawiasa co się z nim dzieje?
Jak ktoś nie wie jak ta trasa wyglądała to tu daję link:
http://nations.tm-exchange.com/main.asp ... 65947#auto

Nie jest to ostateczna wersja, która wygrała w konkursie, ale Nawias po prostu tej zwycięskiej nigdzie nie umieścił.
Chodzi mi o to, żeby dobudowywać dalszy odcinek trasy dowolnie, ale bez zbytnich bajerów ( o tym za chwilę). Na końcu swojego odcinka stawiamy metę, a następna osoba metę zastępuje checkpointem i jedzie dalej :).
Jeśli chodzi o dekoracje trasy( wszelkiego rodzaju dodatkowe oznakowania,budynki, zadaszenie, słupki, bilboardy) to tą pracą bym obarczył ( jeśli się zgodzi, oprócz oczywiście swojego kawałka toru) - Radassa. Uważam, że jego trasy są pod tym względem najlepiej dopieszczone! Specjalistami od MT natomiast są Nawro i Sebik - Uważam, że obaj powinniście wykonać ( dodatkowo oczywiście) - te bajerki na początku i końcu trasy. Ja osobiście wolałbym pomieszać , poplątać trasę przy końcu :), ale jest mi "wsio rawno".
Aha, jeśli chodzi o moda to robiłbym bez niego na oryginalnych klockach.
Wally
Team Poland

Polish Community Track?

Post by Wally »

No Jurek masz sporo racji ;)
Wiesz niech każdy robi swoj styl owszem ale musimy to jakos splesc w 1 calosc, bo niektorych style się ze soba kloca ;)
Mysle ze pora ustalic kolejnosc. I osoby do budowy dodatkowe ;)_
ja swoja kolejnosc podalem proponowana w miare, czekam na wasze, może ktos chce poczatek albo ktos chce mete?
Image

Sk84funPrzemo

Polish Community Track?

Post by Sk84funPrzemo »

Pierw chyba trzeba ankiete zobić. Bo jak podasz kolejność jak nie znasz calego składu?? To niech każdy, kto już jest w ekipie napisze po dwóch mapperów i kto dostanie najwięcej głosów jest w community. Tak będzie najlepiej. No to może zaczne: Nawias i .....pomyśle jeszcze :wink: A teraz czekamy na wasze propozycje
Image
Image
Wally
Team Poland

Polish Community Track?

Post by Wally »

jak Nawias się zglosil to ja za nawiasem ;)
A jako 2giego dam Holusa, bo ma fajna mape Ceppi :) Poziom będzie trzymal :P
Image

Jurek
Gangsta Mapper

Polish Community Track?

Post by Jurek »

Ja też jestem za Nawiasem.
Jakby nikt nie chciał zacząć :? to mogę ja, mam już dość ciekawy PF-owy początek :) na 12sek od startu do mety.
Wally
Team Poland

Polish Community Track?

Post by Wally »

Wiesz start to najbardziej niewdzieczna rola ale jak chcesz :)
może ktos się dobrowolnie zglosi :D
Ja już sobie obmyslilem ladne slide'y do mojego parta :P pewnie w 10 sek zmieszcze się na 2 zakrety ;)
będzie dobrze panowie :) Szkoda ze nas az tyle będzie w zespole pracujacym to nam awardy uciekna, coz będziemy musieli liczyc na innych :D
Image

Zeo
nawro

Polish Community Track?

Post by Zeo »

Nom, Nawias i jego "Almost". :) To była idea. :D Przydałby się i tym razem
Image
Image
Sk84funPrzemo

Polish Community Track?

Post by Sk84funPrzemo »

No to mamy już Nawiasa. Ok, ale kto jeszcze?? I nie wiem czy PF start to dobry pomysł. A jak będzie bug??może lepiej tego nie robić??
Image
Image
Post Reply

Return to “TrackMania Nations”