Matura 2010

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Lox
Moderator

Matura 2010

Post by Lox »

kto pisze?
zostały dwa miesiące.
kto już dawno zakuwa, a kto idzie na żywioł?

ja mam na to, szczerze mówiąc, wyjebane. polski byle zdać, z anglem problemu nie będzie, na matmie są wzory do wglądu a z gegry i tak wszystko zależy, czy mi pytania podpasują. luzik.
digger
V.I.P.

Matura 2010

Post by digger »

Widzę podobne przedmioty piszemy :)
Ja jedynie niemieckiego się obawiam i ustnej z polaka a reszta luz. Anglik rozszerzony jest banalnie prosty, z geografią nigdy nie miałem problemów więc do matury jeszcze tylko notatki z fakultetów przejrzeć i git. A matma... chciałem rozszerzenie ale za dużo innych przedmiotów nabrałem więc zrezygnowałem a podstawa to test na umiejętność korzystania z dołączonych tablic i odrobina logicznego myślenia. Pozdro maturzyści ;)
Image
koziol
Jeździ konno

Matura 2010

Post by koziol »

LoL.. :D Też piszę to samo xd

No więc ja mam obiekcje jedynie do gegry. Przerabiamy teraz na fakultetach jakieś zadania maturalne i niektóre naprawdę sa z ch*ja wzięte :S

Co do nauki... wpierw muszę napisać sobie pracę maturalną z polaka, bo do 30 marca trzeba oddać bibliografię xd Później dopiero pomyślę nad "zakuwaniem". Wolę skupić się narazie na lekcjach, co by niczego sobie nie zawalić.
Image
SuNRisE
Emerytowany Admin

Matura 2010

Post by SuNRisE »

Ja zdaje troszke wiecej Matma rozsz , Infa rozsz , Angol rozsz , a uczyc się to mialem od dzisiaj :D już od lutego robię codziennie 1h matmy zadania ale znudziolo mi się po 2 tygodniach ogolnie znudzilo :)
Image
Image
Davox
Jeździ konno

Matura 2010

Post by Davox »

Powodzenia życzę Maturzyści :)
Image
skt7
Pirat drogowy

Matura 2010

Post by skt7 »

Ja na lenia - jedynie angielski rozszerzony. Pracy z polskiego nawet nie zacząłem jeszcze pisać.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Abszt
Pirat drogowy

Matura 2010

Post by Abszt »

Osobiście życzę Wam wszystkim powodzenia.
Ogólnie jestem ciekaw ile osób w tym roku nie zda...
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Matura 2010

Post by Kiciak »

ja mialem zdawac matme i fizyke ale ograniczylem się do matmy bo mi się fizy uczyc nie chcialo :D w sumie na matme tez się nie ucze, teraz staram się polski ogarnac bo jeszcze mnie do matury nie dopusci :<
Image
Image
Image
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

Matura 2010

Post by Ludwik »

skt7 wrote:Ja na lenia - jedynie angielski rozszerzony. Pracy z polskiego nawet nie zacząłem jeszcze pisać.
może nie uwierzysz, ale ja swoja prace napisalem 2 dni przed polskim ustnym. Jadąc na mature nie umialem kompletnie nic. Nawet tego porzadnie nie przeczytalem :D. W dwie i pol godziny przed wejsciem ryłem 4 strony podaniowe na pamiec i się udalo bezproblemowo :p Wiec jak widzisz masz jeszcze KUUUPE czasu :)
Image
Image
SuNRisE
Emerytowany Admin

Matura 2010

Post by SuNRisE »

dla mnie jedynie matma Rozsz to wyzwanie spore bo probna srednio mi poszla ciekawe zadania były :D nawet bardzo :)
Image
Image
CreativePL
Doświadczony driver

Matura 2010

Post by CreativePL »

Geografia jest prosta jak barszcz, dostajecie mapy i czytacie z map.
Image
Image
digger
V.I.P.

Matura 2010

Post by digger »

CreativePL wrote:Geografia jest prosta jak barszcz, dostajecie mapy i czytacie z map.
Y to Ty chyba matury z geografii nie widziałeś. A w tym roku będzie trudniejsza bo jest jako przedmiot dodatkowy i jak więcej ludzi nie zda to się jakaś wielka krzywda nikomu nie stanie i nie wpłynie to na zdanie matury.

P.S. I od kiedy barszcz może być prosty? To są też krzywe barszcze? :D
Image
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Matura 2010

Post by Majkel »

SuNRisE wrote:dla mnie jedynie matma Rozsz to wyzwanie spore bo probna srednio mi poszla ciekawe zadania były :D nawet bardzo :)
nasz prof. od matmy przyniosl zadania z tej probnej na lekcje i zaczal przerabiac, po czym stwierdzil ze my powinnismy sobie dac z tym rade już na jakim poziomie jesteśmy (niewazne ze 90% klasy nie wiedzialo o czym mowa).
Image
Image
Jero
Admin

Matura 2010

Post by Jero »

Powodzenia ;]
Maturę z geo roz. pisałem w tamtym roku i nie było tak łatwo i przyjemnie jak pisze Creative ;d Ogólnie, ch**owo mi poszła :D
Prezentacje z ustnego polskiego napisałem na tydzień przed maturą i zdałem prawie na max, także nie jest tak trudno ;)
Image
Maybe.
Pirat drogowy

Matura 2010

Post by Maybe. »

Ogólnie to powinniście się cieszyć, że matma jest teraz obowiązkowa. Z dobrą matą dostaniecie się wszędzie. Ja byłem głupi i zdawałem geo zamiast maty, bo się bałem, mimo, iż miałem dobre oceny i do tej pory pozostaje niesmak. A i tak poszedłem na Ekonomie -.- tyle, że specjalizacja Administracja. Poza tym w tym roku mata jest poraz pierwszy obowiązkowa, więc logicznie patrząc będzie dużo prostsza niż w poprzednich latach, bo inaczej za dużo osób by nie zdało.
SuNRisE
Emerytowany Admin

Matura 2010

Post by SuNRisE »

Podstawa jest banał w wafla ale rozszezona to jest masakra jakas.
Image
Image
szym
Team Poland

Matura 2010

Post by szym »

Zgadzam się z Sunrisem... podstawa na lajcie, ale rozszerzona może być ciężka...
No ja z dodatkowych tylko matma rozsz. - nie ma co szalec ;p
Co do Polaka to już wstępnie mam prezentacje, ale tak jak ktoś tu mówił wcześniej... można iść na żywiło i też się da rade... Słyszałem głosy że ta prezentacja jest bez sensu bo jak ktoś potrafi to i tak się wyborni i na te 30% na spokojnie się coś powie ;p

BTW. wchodze na tmpl żeby coś poczytać o tm a tu znowu rycie o maturze... ;p
Image
MIRTEK2
Jeździ konno

Matura 2010

Post by MIRTEK2 »

Ja też maturzysta :D
Matma i fiza rozszerzona a co :D , a praca z polskiego jak to mawia kolega "w zalążku" :)
Matma może być fajna bo cke chyba nie dała przykładowego arkusza z matmy.W tym roku będzie ciężej, gdyż nie będzie ona "być albo nie być" dla ucznia gdyż piszemy również podstawke :P
Egzegezy
Zaczyna szaleć na ulicach

Matura 2010

Post by Egzegezy »

Matma i Fiza rozszerzenie, mimo że i tak nic mi się nie przyda na studia.

W zasadzie tylko z fizyki muszę trochę się pouczyć, reszta luz.
hack
Team Poland

Matura 2010

Post by hack »

A ja nie wiem... ja się do żadnego przedmiotu na maturze nie uczyłem :-P

Tylko na pamięć wykułem z polskiego ustny i a reszta - żywioł jak to się mówi :-P
Post Reply

Return to “Off-Topic”