Matura 2010
Matura 2010
kto pisze?
zostały dwa miesiące.
kto już dawno zakuwa, a kto idzie na żywioł?
ja mam na to, szczerze mówiąc, wyjebane. polski byle zdać, z anglem problemu nie będzie, na matmie są wzory do wglądu a z gegry i tak wszystko zależy, czy mi pytania podpasują. luzik.
zostały dwa miesiące.
kto już dawno zakuwa, a kto idzie na żywioł?
ja mam na to, szczerze mówiąc, wyjebane. polski byle zdać, z anglem problemu nie będzie, na matmie są wzory do wglądu a z gegry i tak wszystko zależy, czy mi pytania podpasują. luzik.
Matura 2010
Widzę podobne przedmioty piszemy 
Ja jedynie niemieckiego się obawiam i ustnej z polaka a reszta luz. Anglik rozszerzony jest banalnie prosty, z geografią nigdy nie miałem problemów więc do matury jeszcze tylko notatki z fakultetów przejrzeć i git. A matma... chciałem rozszerzenie ale za dużo innych przedmiotów nabrałem więc zrezygnowałem a podstawa to test na umiejętność korzystania z dołączonych tablic i odrobina logicznego myślenia. Pozdro maturzyści
Ja jedynie niemieckiego się obawiam i ustnej z polaka a reszta luz. Anglik rozszerzony jest banalnie prosty, z geografią nigdy nie miałem problemów więc do matury jeszcze tylko notatki z fakultetów przejrzeć i git. A matma... chciałem rozszerzenie ale za dużo innych przedmiotów nabrałem więc zrezygnowałem a podstawa to test na umiejętność korzystania z dołączonych tablic i odrobina logicznego myślenia. Pozdro maturzyści

Matura 2010
LoL..
Też piszę to samo xd
No więc ja mam obiekcje jedynie do gegry. Przerabiamy teraz na fakultetach jakieś zadania maturalne i niektóre naprawdę sa z ch*ja wzięte
Co do nauki... wpierw muszę napisać sobie pracę maturalną z polaka, bo do 30 marca trzeba oddać bibliografię xd Później dopiero pomyślę nad "zakuwaniem". Wolę skupić się narazie na lekcjach, co by niczego sobie nie zawalić.
No więc ja mam obiekcje jedynie do gegry. Przerabiamy teraz na fakultetach jakieś zadania maturalne i niektóre naprawdę sa z ch*ja wzięte
Co do nauki... wpierw muszę napisać sobie pracę maturalną z polaka, bo do 30 marca trzeba oddać bibliografię xd Później dopiero pomyślę nad "zakuwaniem". Wolę skupić się narazie na lekcjach, co by niczego sobie nie zawalić.
Matura 2010
Ja zdaje troszke wiecej Matma rozsz , Infa rozsz , Angol rozsz , a uczyc się to mialem od dzisiaj
już od lutego robię codziennie 1h matmy zadania ale znudziolo mi się po 2 tygodniach ogolnie znudzilo 

Matura 2010
Ja na lenia - jedynie angielski rozszerzony. Pracy z polskiego nawet nie zacząłem jeszcze pisać.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Matura 2010
Osobiście życzę Wam wszystkim powodzenia.
Ogólnie jestem ciekaw ile osób w tym roku nie zda...
Ogólnie jestem ciekaw ile osób w tym roku nie zda...
Matura 2010
ja mialem zdawac matme i fizyke ale ograniczylem się do matmy bo mi się fizy uczyc nie chcialo
w sumie na matme tez się nie ucze, teraz staram się polski ogarnac bo jeszcze mnie do matury nie dopusci :<
- Ludwik
- Zaczyna szaleć na ulicach
Matura 2010
może nie uwierzysz, ale ja swoja prace napisalem 2 dni przed polskim ustnym. Jadąc na mature nie umialem kompletnie nic. Nawet tego porzadnie nie przeczytalemskt7 wrote:Ja na lenia - jedynie angielski rozszerzony. Pracy z polskiego nawet nie zacząłem jeszcze pisać.
Matura 2010
dla mnie jedynie matma Rozsz to wyzwanie spore bo probna srednio mi poszla ciekawe zadania były
nawet bardzo 

- CreativePL
- Doświadczony driver
Matura 2010
Y to Ty chyba matury z geografii nie widziałeś. A w tym roku będzie trudniejsza bo jest jako przedmiot dodatkowy i jak więcej ludzi nie zda to się jakaś wielka krzywda nikomu nie stanie i nie wpłynie to na zdanie matury.CreativePL wrote:Geografia jest prosta jak barszcz, dostajecie mapy i czytacie z map.
P.S. I od kiedy barszcz może być prosty? To są też krzywe barszcze?

Matura 2010
nasz prof. od matmy przyniosl zadania z tej probnej na lekcje i zaczal przerabiac, po czym stwierdzil ze my powinnismy sobie dac z tym rade już na jakim poziomie jesteśmy (niewazne ze 90% klasy nie wiedzialo o czym mowa).SuNRisE wrote:dla mnie jedynie matma Rozsz to wyzwanie spore bo probna srednio mi poszla ciekawe zadania byłynawet bardzo

Matura 2010
Powodzenia ;]
Maturę z geo roz. pisałem w tamtym roku i nie było tak łatwo i przyjemnie jak pisze Creative ;d Ogólnie, ch**owo mi poszła
Prezentacje z ustnego polskiego napisałem na tydzień przed maturą i zdałem prawie na max, także nie jest tak trudno
Maturę z geo roz. pisałem w tamtym roku i nie było tak łatwo i przyjemnie jak pisze Creative ;d Ogólnie, ch**owo mi poszła
Prezentacje z ustnego polskiego napisałem na tydzień przed maturą i zdałem prawie na max, także nie jest tak trudno

Matura 2010
Ogólnie to powinniście się cieszyć, że matma jest teraz obowiązkowa. Z dobrą matą dostaniecie się wszędzie. Ja byłem głupi i zdawałem geo zamiast maty, bo się bałem, mimo, iż miałem dobre oceny i do tej pory pozostaje niesmak. A i tak poszedłem na Ekonomie -.- tyle, że specjalizacja Administracja. Poza tym w tym roku mata jest poraz pierwszy obowiązkowa, więc logicznie patrząc będzie dużo prostsza niż w poprzednich latach, bo inaczej za dużo osób by nie zdało.
Matura 2010
Zgadzam się z Sunrisem... podstawa na lajcie, ale rozszerzona może być ciężka...
No ja z dodatkowych tylko matma rozsz. - nie ma co szalec ;p
Co do Polaka to już wstępnie mam prezentacje, ale tak jak ktoś tu mówił wcześniej... można iść na żywiło i też się da rade... Słyszałem głosy że ta prezentacja jest bez sensu bo jak ktoś potrafi to i tak się wyborni i na te 30% na spokojnie się coś powie ;p
BTW. wchodze na tmpl żeby coś poczytać o tm a tu znowu rycie o maturze... ;p
No ja z dodatkowych tylko matma rozsz. - nie ma co szalec ;p
Co do Polaka to już wstępnie mam prezentacje, ale tak jak ktoś tu mówił wcześniej... można iść na żywiło i też się da rade... Słyszałem głosy że ta prezentacja jest bez sensu bo jak ktoś potrafi to i tak się wyborni i na te 30% na spokojnie się coś powie ;p
BTW. wchodze na tmpl żeby coś poczytać o tm a tu znowu rycie o maturze... ;p

Matura 2010
Ja też maturzysta 
Matma i fiza rozszerzona a co
, a praca z polskiego jak to mawia kolega "w zalążku" 
Matma może być fajna bo cke chyba nie dała przykładowego arkusza z matmy.W tym roku będzie ciężej, gdyż nie będzie ona "być albo nie być" dla ucznia gdyż piszemy również podstawke
Matma i fiza rozszerzona a co
Matma może być fajna bo cke chyba nie dała przykładowego arkusza z matmy.W tym roku będzie ciężej, gdyż nie będzie ona "być albo nie być" dla ucznia gdyż piszemy również podstawke
Matura 2010
Matma i Fiza rozszerzenie, mimo że i tak nic mi się nie przyda na studia.
W zasadzie tylko z fizyki muszę trochę się pouczyć, reszta luz.
W zasadzie tylko z fizyki muszę trochę się pouczyć, reszta luz.
Matura 2010
A ja nie wiem... ja się do żadnego przedmiotu na maturze nie uczyłem :-P
Tylko na pamięć wykułem z polskiego ustny i a reszta - żywioł jak to się mówi :-P
Tylko na pamięć wykułem z polskiego ustny i a reszta - żywioł jak to się mówi :-P