Trackmania 2!

EvilAngel
Jeździ konno

Trackmania 2!

Post by EvilAngel »

Szczerze nie obchodzi mnie to jak gra się zmieni i tak ją kupie. Grafika mi się bardzo podoba i tylko pozostaje mi czekanie, aż owa TM2 wyjdzie na pułki sklepów :)
Image
Joker.
Why so serious?

Trackmania 2!

Post by Joker. »

EvilAngel wrote:TM2 wyjdzie na pułki sklepów :)
Możliwe że będzie tylko w dystrybucji cyfrowej.

@Słowik
Jeśli TM2 nie odniesie sukcesu, nie będzie w niej żadnych większych turniejów. Być może większość graczy zostanie przy obecnej części (choć na zachodzie to mało prawdopodobne). Nowi z kolei może nie będą chętni na wyjazdu albo będzie ich tak mało że organizowanie czegokolwiek okaże się nieopłacalne. Trzeba będzie poczekać i zobaczyć jak gra się rozwinie. Sądzę jednak że druga część będzie stopniowo wypierała TMNF/UF. Tak jak już napisałem na zachodzie jest to prawie pewne ze względu na niską cenę. Na polskie realia gra będzie droga i jeśli będzie sprzedawana tylko przez sieć kupi ją zdecydowanie mniej ludzi. Miejmy nadzieję że ukaże się wersja pudełkowa a jakiś dystrybutor się zainteresuje i wyda ją po rozsądnej cenie.
Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Trackmania 2!

Post by Jakub »

a z kad wy macie takie informacje, ze tm2 w ogole ma być e-sportowy tytul, zeby się bac, ze tmnf moglby zginac?
mi to jakos w ogole na to nie wyglada.
Admix665
Jeździ konno

Trackmania 2!

Post by Admix665 »

ja myślę że tmuf/nf nie upadnie bo większość graczy którzy mają słabe kompy po prostu pozostaną przy uf/nf niż tm2 (z przyczyn technicznych tm2 może im nie pójść).
Sebik
Gangsta Mapper

Trackmania 2!

Post by Sebik »

Aj tam od razu czarne scenariusze. Masa ludzi zostanie w TMNF, bo jest darmowe. Ja bardziej obawiam się o TMUF, ponieważ jeżeli ktoś kupił jedną TrackManię to raczej kupi następne. Tak więc spora grupa posiadająca United przerzuci się na 'dwójkę'.
Fakt co fakt niektórzy mówią że Canyon tworzy sytuacje sprzyjające zaciętej rywalizacji. Gra może być bardzo e-sportowa. Fakt numer dwa, jeszcze bety nie dostałem w swoje łapska (choć będę miał), więc osobistego zdania na ten temat jeszcze nie mam.
TMNF nadal zostanie TMNF. Będzie tam nadal egzystować spora liczba osób, co za tym idzie wszystko idzie w tym kierunku że jak turnieje były tak będą. Te dotyczące TrackManii 2 oczywiście na początku będą nastawione bardziej pod kątem promocji (choćby ostatnio na Dreamhack). Zobaczymy ile ludzi się przerzuci i na ile gra ustabilizuje się na scenie e-sportowej.
Po raz kolejny podkreślam że Nationsowcy nie mają się czego bać :)
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach

Trackmania 2!

Post by ketrab »

Masz całkowitą rację. jest mi trochę zal TrackMani... zdobyła sławę... ja się na niej wychowałem :)trudno będzie mi się z nią rozstać...na szczęście zawsze zostanie skromna tmnf :) ciekawe tylko co z tmxem... powstanie nowa rubryka? tzn teraz są rubryki tmuf tmnf tmo tms itd
TrackMania - I jedziesz dalej!
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Trackmania 2!

Post by Gobis »

Podobnie miało być z TMN ESWC, jak TMU wchodziła.Wsadzą jedno darmowe środowisko, i TMNF padnie jak i ESWC.To czarny scenariusz.Czas pokaże, a do Października jest jeszcze troszkę czasu.
Robot
Pirat drogowy

Trackmania 2!

Post by Robot »

Ciekawe czy będą też RPG'i. Oby nie zapomnieli o Nas...
baronn
Doświadczony driver

Trackmania 2!

Post by baronn »

Ja mam nadzieję,że nie zmieni się aż tyle a tmuf/nf będzie nadal popularne :)
Szkoda by było takiej sceny chociaż po nich można się wszystkiego spodziewać...
Image
Image
Image
ketrab

Trackmania 2!

Post by ketrab »

Pytanie brzmi tylko co z tmuf? utrzyma popularność? czy może gdy wyjdzie tm2 nastąpi załom a w razie Gdy tm2będzie niewypalem Gracze wrócą do tmuf?
Jurek
Gangsta Mapper

Trackmania 2!

Post by Jurek »

Robot wrote:Ciekawe czy będą też RPG'i. Oby nie zapomnieli o Nas...
Obawiam się, że będzie ciężko, ale zobaczymy. Jednak po tych kilku krótkich filmikach trudno powiedzieć jakie bloki będą do dyspozycji twórców map i czy będzie można miksować. Jak na razie widać tylko szybkościowe trasy z elementami akrobacyjnymi - nie powiem, bardzo widowiskowe, ale na jak długo.
Trackmania bez tras rpg? - raczej chyba niemożliwe.
ketrab

Trackmania 2!

Post by ketrab »

Hmmm... bloki z pokazanych w sieci filmikach zdają się ujawniać że promowany będzie freestall (z tmnf acrobatic + z tmuf ewolucje)
ShaDDy
Emerytowany Admin

Trackmania 2!

Post by ShaDDy »

http://www.jeuxvideo.com/news/2011/0005 ... -euros.htm

nie czaje z tego wiele, niby 20 ojro, ale niby jakaś przecena, ale niby full access. dunno.
ketrab

Trackmania 2!

Post by ketrab »

dziwne...
20euro..??
może to jakas beta? chociaż w sumie za droga...
może... to już gra w angielskiej wersji?
Sebik
Gangsta Mapper

Trackmania 2!

Post by Sebik »

Bogdan wrote:Wsadzą jedno darmowe środowisko, i TMNF padnie jak i ESWC.To czarny scenariusz.
Proszę skończcie z tym! Kto kiedykolwiek powiedział że TM2 ma być darmowe? Od początku wiadomo, że nie będzie i nic tego nie zmieni. Za Canyon przyjdzie nam wyłożyć 20 euro (tylko dystrybucja cyfrowa, ta sama cena dla każdego kraju) jak i za każdą kolejną odsłonę z SM i QM.
Stadion był pierwszym i ostatnim darmowym środowiskiem w serii TM. Koniec dyskusji.
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Trackmania 2!

Post by Gobis »

Sebik, nie labidol.Tak się rozegrała sceneria TMU.Wydali najpierw TMU, okazała się niewypałem i zrobili z tego TMUF.Scenariusz miał być identyczny jak z TM2.
Słowik
Lubi ostrą jazdę

Trackmania 2!

Post by Słowik »

Bogdan wrote:Sebik, nie labidol.Tak się rozegrała sceneria TMU.Wydali najpierw TMU, okazała się niewypałem i zrobili z tego TMUF.Scenariusz miał być identyczny jak z TM2.
no raczej nie identyczny... w TMU od razu były wszystkie środowiska w jednej grze... teraz ma być podzielone na części i osobne gry ( tak jak ktoś napisał wcześniej takie a'la simsy ) więc to zupełnie inna sprawa...
Ssijcie mi jajca :)

Moje ostrzeżenia roxują xD

Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
ToRRent
Jeździ konno

Trackmania 2!

Post by ToRRent »

Moim zdaniem TMNF zniknie z e-sportu i ja nawet się z tego cieszę :D gdyż człowiek płaci i człowiek wymaga a na obecny system jedyne co zachęca do kupna United Forever jest hmm no właśnie co ? niby jest te 7 envirów ale tak naprawdę tylko 3 są godne zapoznania (Stadion, Zatoka, Pustynia)

Tak jak pisałem wcześniej TM2 pojawi się w e-sporcie a poprzedniczki dalej będą się cieszyć popularnością. Ubisoft i Nadeo musieli by być "tępi" żeby nagle zrezygnować z Forever która daje im sporo gotówki

Co do wydawania gier w sieci Mania Planet, nie wierzę żeby co kwartał wydawali wszystkie 3 tytuły jednocześnie, myślę że jest tu haczyk w którym tak naprawdę będą wydawać 1 tytuł z 1 envirem co 3 miesiące
Admix665
Jeździ konno

Trackmania 2!

Post by Admix665 »

nawet jeśli ludzie z tmuf przerzucą się na tm2 to ja zostanę ;p (chociaż sam i tak kupię tm2)
ketrab

Trackmania 2!

Post by ketrab »

Ja tak samo. dla mnie te gry to poczatek klasyki
Post Reply

Return to “TrackMania 2”