Chciałbym stworzyć serwer w Polsce w trybie Internet, ale gdy wczytam poprzednio zapisane ustawienia i kliknę graj wyskakuje mi następujący komunikat:
Ostrzeżenie
Prawdownie korzystasz z sieci prywatnej. Jeżeli nie skonfigurujesz NATa inni gracze w Internecie nie będą mogli dołączyć.
Jak skonfigurwać ten cały NAT ?! (Korzystam z Neostrady)
Gra Internetowa
Gra Internetowa
Jeśli korzystasz z neostrady to mam tzw. zewnętrzne IP, które blokuje dostęp innym do serwera. Także jeżeli masz routera nieskonfigurowanego lub włączonego firewalla to dalej będzie to samo.
Gra Internetowa
Master wrote:Jeśli korzystasz z neostrady to mam tzw. zewnętrzne IP, które blokuje dostęp innym do serwera.
Ja jebie kurwaaaaa... BUHahahahahahhahahahahahaah Master chciałeś się wymadrzyc ale Ci nie wyszlo ;d Od kiedy zew. IP blokuje dostep do serva ?:F mi się zawsze zdawalo ze wew. IP to robi ;d hyhyhy
mam = masz
Gra Internetowa
to o Tobie masterTroll trollowi nierówny
Gorsi są tacy, co myślą, że wiedzą wszystko i pouczają innych samemu mając duże luki w wiedzy. Traktują wszystkich z góry i z nastawieniem, że jest się ekspertem, zabierają głos w dyskusji.
Re: Gra Internetowa
Masz liveboxa? Otwórz ustawienia i przekieruj porty 2350 i 3450.John wrote:Chciałbym stworzyć serwer w Polsce w trybie Internet, ale gdy wczytam poprzednio zapisane ustawienia i kliknę graj wyskakuje mi następujący komunikat:
Ostrzeżenie
Prawdownie korzystasz z sieci prywatnej. Jeżeli nie skonfigurujesz NATa inni gracze w Internecie nie będą mogli dołączyć.
Jak skonfigurwać ten cały NAT ?! (Korzystam z Neostrady)

Gra Internetowa
h0lus wrote:Master wrote:Jeśli korzystasz z neostrady to mam tzw. zewnętrzne IP, które blokuje dostęp innym do serwera.
Ja jeb** kurwaaaaa... BUHahahahahahhahahahahahaah Master chciałeś się wymadrzyc ale Ci nie wyszlo ;d Od kiedy zew. IP blokuje dostep do serva ?:F mi się zawsze zdawalo ze wew. IP to robi ;d hyhyhy
mam = masz
Fakt, pomyliło mi się ;p