Gra Internetowa

Dyskusje o komercyjnej wersji TrackManii
Post Reply
John
Jeździ konno

Gra Internetowa

Post by John »

Chciałbym stworzyć serwer w Polsce w trybie Internet, ale gdy wczytam poprzednio zapisane ustawienia i kliknę graj wyskakuje mi następujący komunikat:

Ostrzeżenie
Prawdownie korzystasz z sieci prywatnej. Jeżeli nie skonfigurujesz NATa inni gracze w Internecie nie będą mogli dołączyć.

Jak skonfigurwać ten cały NAT ?! (Korzystam z Neostrady)
Image
Master
Pirat drogowy

Gra Internetowa

Post by Master »

Jeśli korzystasz z neostrady to mam tzw. zewnętrzne IP, które blokuje dostęp innym do serwera. Także jeżeli masz routera nieskonfigurowanego lub włączonego firewalla to dalej będzie to samo.
Już Image użytkowników zobaczyło ten podpis.
Matt123
Zaczyna szaleć na ulicach

Gra Internetowa

Post by Matt123 »

Był już taki topic :roll:
Image
Image
═╦═╔╦╗
h0lus
Pirat drogowy

Gra Internetowa

Post by h0lus »

Master wrote:Jeśli korzystasz z neostrady to mam tzw. zewnętrzne IP, które blokuje dostęp innym do serwera.

Ja jebie kurwaaaaa... BUHahahahahahhahahahahahaah Master chciałeś się wymadrzyc ale Ci nie wyszlo ;d Od kiedy zew. IP blokuje dostep do serva ?:F mi się zawsze zdawalo ze wew. IP to robi ;d hyhyhy

mam = masz
envy
Osiwiał za kierownicą

Gra Internetowa

Post by envy »

Troll trollowi nierówny
Gorsi są tacy, co myślą, że wiedzą wszystko i pouczają innych samemu mając duże luki w wiedzy. Traktują wszystkich z góry i z nastawieniem, że jest się ekspertem, zabierają głos w dyskusji.
to o Tobie master
MISI
Pirat drogowy

Re: Gra Internetowa

Post by MISI »

John wrote:Chciałbym stworzyć serwer w Polsce w trybie Internet, ale gdy wczytam poprzednio zapisane ustawienia i kliknę graj wyskakuje mi następujący komunikat:

Ostrzeżenie
Prawdownie korzystasz z sieci prywatnej. Jeżeli nie skonfigurujesz NATa inni gracze w Internecie nie będą mogli dołączyć.

Jak skonfigurwać ten cały NAT ?! (Korzystam z Neostrady)
Masz liveboxa? Otwórz ustawienia i przekieruj porty 2350 i 3450.
Image
ImageImage
Master
Pirat drogowy

Gra Internetowa

Post by Master »

h0lus wrote:
Master wrote:Jeśli korzystasz z neostrady to mam tzw. zewnętrzne IP, które blokuje dostęp innym do serwera.

Ja jeb** kurwaaaaa... BUHahahahahahhahahahahahaah Master chciałeś się wymadrzyc ale Ci nie wyszlo ;d Od kiedy zew. IP blokuje dostep do serva ?:F mi się zawsze zdawalo ze wew. IP to robi ;d hyhyhy

mam = masz

Fakt, pomyliło mi się ;p
Już Image użytkowników zobaczyło ten podpis.
Post Reply

Return to “TrackMania United Forever”