Długa dyskusja na temat tras i zasad.

1. Mistrzostwa Polski tras Nadeo
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

Żenada tak? Powiedz mi w jakim pucharze nie graja tworcy map... o nie znasz zadnego? no patrz mzoe to przez to ze tak "dlugo" grasz

Wiekszosc tworcow tworzyla po 2 -3 mapy i nei widzialem by kto kolwiek mowil ze ni epodobaja mis ie wszystkie jego trasy... wieckazdy mial jakas swoja trase.
*... i wszystko jasne.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Wojtek. proszę cie nie wypowiadaj się bo nic madrego nie powiesz chyba już. Chyba nie widziales zadnego turnieju :) poorientuj się wpierw, a pozniej wypowiedz.

Dalej, widze ze z Teamu POL, na sprawiedliwosci turnieju zalezy Khasiusowi. Niestety sadzac po trasach custom jestem pewien ze tylko jemu na tym zalezy. Wybor tras nadeo już przedyskutowalem, owszem nadeo mozna się nauczyc, nie chodzi mi o to ze nadeo nie mogę się nauczyc bo jest glupia, nie powiem tak. Chodzi o to ze POL Team, trenuje je na codzien do meczow, natomiast inni odpala sobie je z raz na miesiac (jeśli w ogóle odpala bo ja tego nie lubie), i po prostu to sa 3 trasy do nauki mniej. To ROBI WIELKA ROZNICE :)
Customy - ewidentnie sa ta trasy z serwerow na nabijanie punktów, a sadzac po rankach, na takich wlasnie serwerach graja gracze z POL. Wiec jednak uwazam ze to kolejne "mniej treningu".
Jak zauwazyl Khas, 7/9 map jest do wymiany. również tak mysle, Tiny tech - nadaje się, mapa jakas na speeda powinna być, ale 0 cutow 0 farta, co jest trudne w speedtrackach.
Ja nie reprezentuje stanowiska jak polityk polski, ze byle by mi było lepiej. Przy calym szacunku dla Jakuba, za organizacje itd, uwazam trasy oraz zasady ich wybierania za niesprawiedliwe, albo przynajmniej czesciowo niesprawiedliwe. Wlasnie polish custom, to był ten element turnieju gdzie wygra lepszy, po prostu. Ale ze wybor tras nalezy do POL, rozumiem, przyjalem te warunki, ale mialem nadzieje na wybor sprawiedliwy, dla dobra turnieju, a jest ewidentnie zagrane pod siebie.

Mozecie mnie znienawidzic za to co mowie, ale po prostu wyrazam swoje zdanie, tak jak sa w sejmie ugrupowania, tak każdy ma swoje stanowiska, ja chce dobrze dla turnieju.
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
h0lus
Pirat drogowy

Post by h0lus »

dobra uspokujcie się ... k**wa przedszkole :D jeżeli jakieś eliminacje sa w sobote/niedziele mnie niema ;F wlasnei się dowiedizalem ze jadę na LanParty 2006 vol.2 Nysa :D wiec wole spotkac się z ludźmi wypic browara , pograc z nimi w jednym pomieszczeniu niz siedziec w domu przed komputerem sam d;
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

zmienilem reguly, bo myslalem, ze się skoncza dyskusie, ale jest jeszcze wiecej. czy wy nie rozumiecie, ze WY przez te dyskusie psojecie te mistrzostwa?
jest 5 ludzi, ktorzy ciegle maja coś do powiedzenia, zawsze coś jest nie tak. to sa te osoby, ktore o sobie musza miec bardzo wysokie myslenie, bo jak zauwazylem, inni sa skromni, i się nie odzywaja, ale akceptuja.

na temat, ze nadeo sa fartowe, czy slabe albo nie skillowe, a tylko superskillowe customy pokaza prawdciwego mistrza polski, powiem talko tyle:
jak myslicie, dlaczego np na formula 1, jedzie się od lat na tych samych torach? dlaczego się gra qualifikacje na "ime attack"? jak się liczy tylko jak dlugo ktos już gra na jednym tracku, dlaczego nie wygrywa sawsze tan sam? wiem, ze samochody tam sa różne, ale takiej wielkiej bzdory, ze czym wiecej ktos gra na tracku, jest lepszym, to zadko slyszalem.

wy na mie psy wieszacie, bo popieram gre na nadeo, a co wy robicie?
dokładnie to samo, tylko na customach.
wiecej skillowe customy? BZDORA.
na nadeo nie chodci o to, przejechac do celu, tylko o to, zeby zrobić dobry czas, i np dostac się w top 10 na tmx, gdzie ludzie już miesiace probuja bic rekordy na wlasnie tych samych trackach nadeo.

ps. wiem co to znaczy przegiales, poprostu za szybko przeczytalem, bo bylem na drodze do pracy, za to przepraszam.

ps2. wojtek wcale nie gada takich bzdor, jak wy piszecie.
chyba przezkadza wam, ze tak dlugo nie gra w tm, i mogl by się postawic na waszym poziomie.
Wojtek
Jeździ konno

Post by Wojtek »

Mimo wszystko Wally chcialbym coś dodac, a mianowicie, to co już powiedzialem gdzies wyzej lub w innym temacie. Mistrzem Polski powinien zostac ktos, kto będzie nas godnie reprezentowal na swiecie. Na swiecie najlepsi gracze operuja na Nadeo i dlatego nasz mistrz powinien być najlepszych wsrod nas wlasnie na tych trasach... :roll:
Wally
Team Poland

Post by Wally »

Wojtek nie wie co gada. W 34000customow jest na pewno kilkadziesiat razzy wiecej skiltrackow, niz ogolnie tras nadeo. A to ze trafil na zle trasy to mu nic nie poradze, proszę przetestuj 34000 tras ;)

Jest jeszcze wiecej glosow krytyki, nie ma się co dziwic, wg mnie będą póki nie będą ustalone RZETELNE SPRAWIEDLIWE ZASADY. Zasady psuja caly trud z organizacji, cala prace jaka to wlozyles, psuja po prostu nierowne zasady.

Wiesz jakub, jazda na trasie 1000razy a jazda 10 razy nie jest porownywalna,a w formule jazda 500razy a 450 to co innego. W Formule jest tak ze we wszytskich konkurencjach sciga się na tych samych trasach czy to formula 1, formula 3000 czy nawet motocykle, wszystko na tych samych trasach, na japonskim torze (Suzuka?) w każdym sporcie motorowym chyba odbywaja się zawody :) Wiec twoj argument nie przemawia za mna w ogóle.

Kolejna sprawa.
Ile razy mowilismy: SPRAWIEDLIWOSC JEST WTEDY JAK każdy MA ROWNE SZANSE!. Wiec po co na sile pchac nadeosy do turnieju, jak i tak każdy na nich rownych szans nie ma, bo sorry, ja rozumiem wasze zamilowanie do nadeo, ale to nie znaczy ze musicie wszedzie je wpychac za przeproszeniem. Bo w gc4 może i grać wiekszosc fanow nadeo, ale na nadeo się nikt nie będzie scigal, bo to NIE ROWNE!

Hmmm jakub, przeciwnikow wypowiedzialo się może i 5, a zwolennikow? Ja poza Toba naliczylem 1. Wiec jest 5-2. My rownie dobrze mozemy powiedziec ze tylko 2 osobom się zasady podobaja, tak jak i wy mozecie powiedziec ze tylko 5 się nie podobaja.

Dalej. Usuniecie Polish custom, no zlituj się Boze, ale to najwieksza strata dla turnieju... Zauwazcie, ze tam każdy mial ROWNE szanse, autor ma nieznaczna przewage, ale roznica mniejsza by trenowac intensywnie 8z 9 map, niz 6z9, tymbardziej ze trasy były robione stosunkowo niedawno i watpie zeby ktos był na swojej trasie pro, chyba ze mial swira i trenowal ja non stop.

Kazdemu podoba się coś innego, ja jednak chce sprawiedliwosci. Sorry Jakub, ale ewidentnie robicie to pod wlasny klan, sadze tak z kilku powodow.
1. Poczatkowa klotnia o nadeo vs custom. Chcielismy normalnych customow na swiezo zrobionych na mistrzostwa, szanse bylyby rowne, ale dorzuciliscie do tego nadeo, gdzie szanse sa rowne, ale tylko dla tych ktorzy na oczy tych tras nie widzieli.
2. Macie AZ 1/3 nadeo, gdzie nadeo to trasy na których turniejow się nie gra (może za wyjatkiem jakiś "nadeo cup'ow" itd).
3. Wybraliscie trasy EWIDENTNIE pod siebie, nadeo, customy również.
I się dziwicie ze dostrzegam w tym niesprawiedliwosc. Dla mnie sprawiedliwosci w tej sytuacji NIE MA! I mysle ze wiele osob dostrzerze to samo co ja.
Jechac owszem mogę, na zasadach POL, ale taki mistrz, dla mnie zadnym mistrzem nie będzie, to po prostu turniej organizowany przez POL i tyle.
Na range mistrzostw zasluguje coś sprawiedliwego w 100%, a to jak powiedzial duuzo wczesniej Toxic, to mistrzostwa [POL]&Friends. I taka jest prawda.

Sorry jak kogos urazilem, ale to moja opinia, i tylko moja opinia.

PS Wojtek, Nadeo nie koniecznie musza reprezentowac czyjs poziom. jeśli ktos je trenowal to je umie, jeśli nie to się nauczy, kwestia w tym ze to nie rowne!!!! Ktos nie musi tego się uczyc bo umie, a ktos musi bo nie umie. Czekam az to do Ciebie dotrze. nie jadę po nadeosach, bo sa wsrod nich perelki jak mogę to tak nazwac, trasy nie sa wybitne ale sa naprawdę dobre. Wybitnych tras zrobiono z 10. ale zadnej wsrod nich nadeo.
Image

Wojtek
Jeździ konno

Post by Wojtek »

Ok Wally. Powiem tylko ze ludzie twojego pokroju rozwalaja poziom polskiej sceny.

Najwieksze, najpopularniejsze serwery oraz najlepsi oraz najwyzej postawieni gracze na swiecie graja Nadeo. Tak jest i zamiast wymyslac coś po polsku, powinnismy równac do reszty swiata.

Dlaczego mamy tak slaby ranking skoro tu wszyscy wymiataja? Bo tylko garstka ludzi zajmuje się tymi trackami co powinna. Wally polecam ci odwiedzic najbardziej popularne serwery europy. Gdziekolwiek to będzie zlokalizowane, zawsze spotkasz się z tym samym. NADEO TO PODSTAWA.

Customy mozna sobie grać w ramach odpoczynku, nowych doznan, ale jeśli chcemy jakos wygladac na swiecie powinnismy grać to co oni. Gdyby MP moglo spopularyzowac niektore swietne trasy Nadeo, to by pozytywnie wplynelo na nasze wyniki na europejskich serwerach i bezposrednio odbilo się na naszym swiatowym rankingu. W tej chwili jesteśmy swiatowymi ogonami, a mimo to ciagle jest w tym kraju silna ekipa wspierajaca noskill i lenistwo. Po prostu k**wa zalosne.

Ale najlepsze w tym wszystkim i zarazem najzabawniejsze jest to, ze wam się naprawdę wydaje, ze skoro POL gra nonstop trasy Nadeo to polegnie na customach. Czy wy jesteście w stanie zrozumiec ze grajac Nadeo i doskonalac każdy centymetr swoich poslizgow,każde wejscie i wyjscie z zakretu albo tory jazdy, ze robiac to wszystko oni sa w stanie pojechac każda trase i bardzo szybko ja rozpracowac na czynniki pierwsze?
Last edited by Wojtek on 07 September 2006, 21:27, edited 1 time in total.
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

Ja nie chce psuc "mistrzostw" po prostu koentuje głupe wypowiedzi od których się gotuje.
Wojtek zapytaj się Carla(mistrz swiata) czy gra na trasach Nadeo i który jest w rankingu bo ja wiem ze nie gra podobnie jak inni finalisci ESWC z prostej przyczyny na ESWc nei było Nadeo (procz kilku PRO) wiec ten kto zna Nadeo nie reprezentuje godnie Polski proste.

Wojtek powiedz mi jedno ile grasz w ta gre?
I ilu finalistwo ESWC znasz(bo to sa najelpsi gracze)?
*... i wszystko jasne.
Wojtek
Jeździ konno

Post by Wojtek »

Zgadza się, na ESWC były zupelnie inne trasy, ale były specjalnie przygotowane pod ESWC i to na pewno przez ludzi ktorzy wiedzieli co robia i watpie ze były tam przypadki typu, ze ktos mial dana trase dużo wczesniej i mogl ja dużo lepiej rozpracowac.

Nie znam ich, przyznaje bez bicia, natomiast przypuszczam ze trasy ktore dostali, były dla kazdego z nich nowe. Gralem trochę z tych tras i sa one bardzo zawiniete i wymagajace duzych umiejetnosci. Trasy zostaly stworzone, podane, każdy musial się ich jak najszybciej nauczyc i wykazac wszystkimi mozliwymi umiejetnosciami zeby wygrac. To jest pelna sprawiedliwosc.
Last edited by Wojtek on 07 September 2006, 21:33, edited 1 time in total.
Wally
Team Poland

Post by Wally »

hahaha Wojtek, nie ucz ojca dzieci robić!
dzięki za zjchanie mnie, za to ty w scenie tmn jesteś na poziomie niewolnika w starozytnosci...
Ta wypowiedz mnie rozbraja :D:D:D
Chlopcze, ja gram na UK Rounds, nie zajmuje się bzdetami takimi jak rank bo już mnie to dawno przestalo bawic.
Trudno ze psuje Polska scene TMN tym ze nie lubie nadeo. jeśli nie lubie kaczynskiego to nie jestem Polakiem, a jak nie lubie katechetki to satanista?
Wez, ciekaw jestem czy jesteś TOP100 ze grasz na najelspzych serwerach swiata :) A może jesteś pro i wyrownujesz na A-0 wr?
:D Hmmm, nie wiem czy znani ci sa gracze jak Frostbeule, C-K Carl itp? może maja ranka 5000 czy nawet gorszy, a ciekaw jestem czy ktos z czolowki laddera ma lepszego skilla od nich? Watpie. Czolowka swiatowa to nie czolowka laddera, polska jest w rankingu fifa z 50miejsc wyzej niz finlandia a na boisku widac było ze rank to nie umiejetnosci. Ogarnij się i pogadamy

Tak Wojtek, widze ze chcesz przylizac dupe fanom nadeo. proszę bardzo pokaz jaki z Ciebie dup*wlaz, nadajesz się na polityka. Chlopie, jak czytam te twoje wypowiedzi to mi się chce beltac, po prostu czlowieku ogarnij się! Wiec może masz wyzszy rank od Carla? to go ograj proszę, zobaczymy jak ci rank pomaga.
Last edited by Wally on 07 September 2006, 21:34, edited 1 time in total.
Image

mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

Wojtek anjpierw p[oczytaj pograj potem komentuj taks ie sklada ze trasy do ESWC były tworzone prze zgraczy tak o dziwo! Byli to jedni z lepszych tworcow ale uwierz mi polacy nei odstaja poziomem tworzenia map raczej marką. U nas tez nei było przypadkow by ktos mial dana trase dużo wczesniej
I wsyztsko było sprawiedliwe
A na Eswc startowali tez ci co tworzyli
*... i wszystko jasne.
Wojtek
Jeździ konno

Post by Wojtek »

Wally, ja nie mowie o ranku stary, uwierz mi ja nie mowie o ranku. To było uproszczenie. My lezymy ogolnie skillowo, głównie dlatego ze nie gra się u nas tych tras co tam, bo u nas mało jest ludzi , ktorzy mogliby kilkanascie razy dziennie zagrac jedna trase.

MP po prostu mogloby spopularyzowac pewien sposob myslenia i postepowania, który pomoglby naszym graczom dobrze reprezentowac kraj na swiecie. W tej chwili wyglada to tragicznie, ludzie ciesza się jak sa w pierwszej 20tce. Natomiast jeśli do MP wejda jakieś przypadkowe trasy, malowymagajace, jak te grane na serwie HS, no to nic się nie zmieni.

Olo nie będę wiecej polemizowal o ESWC bo za mało wiem, przyjmuje to co mowisz w calosci :)
Bad Olo
Lubi ostrą jazdę

Post by Bad Olo »

yea to mi sieeee podoba,wally wymiatasz i jedziesz z tym tak jak trzeba, a jak chchecie sobie naublizac to wlazcie na priva ;-) takie niektore wypowiedzi czytalem ze ty taki a ty taki, czekamy na mp i będzie prawdziwa zwala poprostu, przynajmniej pierwsza 10 jest już dla [pol] na nadeo ale coz ;-)
Image
Wojtek
Jeździ konno

Post by Wojtek »

To dajcie same nieznane Customy do MP. Ci najlepsi i tak wygraja, chocby nawet nigdy nie grali Customow w zyciu. jeśli ktos mysli ze wymiatacze z Nadeo polegna na Customach to się myli. A co za tym idzie jeśli ktos mysli ze jak ktos jest najlepszy na Nadeo to wcale nie znaczy ze jest najlepszy w TM, to tez się myli.
Bad Olo
Lubi ostrą jazdę

Post by Bad Olo »

no ale wymiatacze z nadeo to jednak z nadeo oni sa, tak teoretycznie to wszystko na customach mozliwe, szanse jak wygrana w totka ale może jednak nie będą az tak wymiatac jak na nadeo ;-)
Image
Wojtek
Jeździ konno

Post by Wojtek »

Wygraja najlepsi, to na pewno. Kto to będzie to się okaze:) Moglibyscie sobie po prostu darowac te looserskie gadanie, ze na Customach to dopiero pokazecie ptaka. To wszystko nieprawda, nie ma czegoś takiego jak spece od customow, sorry...

Ja jestem za sprawiedliwoscia, ciagle jestem zdania ze Nadeo powinny być wlaczone w MP, ale tez powinny tam być trasy calkowicie nieznane dla nikogo z graczy. Tak zeby każdy mial rowne szanse. I to wszystko powinno być wymieszane.
Yard
Emerytowany Admin

Post by Yard »

Wojtek, jesteś w duzym bledzie, tyle powiem.
ani gracze z ESWC (np. Carl), ani z czolowki laddera (np. Zooz) nie graja na Nadeo. Wiec nie bardzo wiem, co za sposob myslienia chcesz wsrod polskich graczy uzyskac.
Reprezentowac Polske mozna na przyklad na Nations Cup (niedlugo druga edycja prawdobodobnie), a widziales kiedyś na jakich trasach tam się gra?

@jakub: jedna uwaga, wydaje mi się, ze blednie zakladasz, ze skillowy (nie speed track) custom musi być strasznie trudny. Wrecz przeciwnie, sa to trasy latwe do ukonczenia, ale bardzo techniczne, na których mozna nadrobic i stracic na każdym zakrecie. spróbuj zagrac kilka tras z TMX z 'NC1' albo 'GC4' w nazwie, to zobaczysz, o co nam chodzi.

same nieznane customy to bylby bardzo dobry pomysl, ale od poczatku było mowa o Nadeo, wiec taki wariant odpadl.

ja proponuje skończyć już te dyskusje, bo jak widac chcac lepiej ciagle wychodzi coraz gorzej, raz próbowałem i się zle skończyło, jak widac dyskusja się nic nie osiagnie...
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

A ja mam tyle do powiedzenia.

Ci co lubia Nadeo klepia tylko 50 tras (bez A, PRO i EXP zazwyczaj), ktore w ciagy pol roku nawet malpa się nauczy, Ci z Customow maja do opanowania 3000 tras (tyle mniej wiecej ja znam na pamiec, na których jeżdżę od 9 miesiecy). Macie proste porownanie.

Do Wojtka. Ja akurat jeżdżę z najlepszymi na swiecie i wiem na jakich trasach oni jeżdżą. Takich jak Carl, Genesis, Sandder, Dekay, Zooz, Lamer i paru jeszcze to ty nawet na oczy nie widziales, a smiesz glos zabierac.
Jakub

Post by Jakub »

o co z graczami jak genesis, asdas, zobi, neo itd.?
oni graje bardzo dużo na nadeo, i wam skopia dupe na nich jak nic.
dla mnie oni naleza do najlepszych graczy swiata, bo robja rekordy na trackach, ktore sa w grze offline, wiec ktore każdy ma, i gdzie każdy chial by być najlepszy.
rekordy na tmx nadeo sa wiecej warte niz te na custom "superskillowej", o której nikt niewie.

@ mor_olo
a który ty byles na finalach jakiegoś wiekszego turnieju, ze pozwalasz sobie, się tak nad innymi podwyrzac?

wojtek ma racje, na dobrych serverach nadeo, polacy się ciesza z 20. mieisca, to jest zalosne!
Jakub

Post by Jakub »

@ wally

smieszny jesteś, AZ 1/3 nadeo.
zameldowalo się 52% ludzi na nadeo, a ci 33% tras nadeo wydaje nie sprawiedliwe. LOL

cytuje z "animal farm"
"all animals are equal, but some animals are more equal than others"

@yard

wlasnie tak jak opisujesz tracki skillowe customow, się jezdzi na trackach nadeo. każdy zakret jest bardzo wazny.
Post Reply

Return to “1. MP tras Nadeo”