O wyższości pada nad klawiaturą...

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Tomczan
Team Poland

Post by Tomczan »

Cześć. :wink:
Gram w TM już od dłuższego czasu ale gram na klawie i się zastanawiam nad zakupem pada ale nie wiem czy mi się to opłaci bo w czym pad jest lepszy od klawiatury?
Proszę o pomoc:
Chciałbym żebyście mi napisali o wyższościa pada i jakie modele konkretnie polecacie w cenie 60-140 zł (milionerem w końcu nie jestem :) ) i nie chcę przepłacać. :P
Z góry dzięki :D
Image
Image
Image
DameK
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by DameK »

Hejka, ja zaczolem od samego poczatku na padzie wiec niewiem jak na klawie, ale pad jest wygodniejsyz mi się wydaje, mniej bola palce jest wygodny itakie tam :) mozna sobie nim ruszac w czasie gry i ulozyc jak Ci jest wygodnie ;d

pada mam rok kupilem go w MEDIAMARKT najtanszy jaki był mediatecha nawet niewiem jaki to model, super wygodny, bez analogow ktore przeszkadzaja ma wygodne i lekkie przyciski i dlgui kabelek :)

już wiem mediatech WARRIOR

http://www.media-tech.eu/page.php?lang= ... d=47&kid=3

tego wlasnie padzika mam :) dobrze mi się bardzo nanim gra wiec ejst spoko i mgoe go polecic
Last edited by DameK on 08 September 2009, 14:05, edited 1 time in total.
Image
Ekwador

Post by Ekwador »

Podobno kajren też gra na padzie to coś musi w tym być :P
Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

wiekszosc prowadzacych graczy na swiecie gra na padzie, ale sa tez tacy, ktorzy graja na klawie.

roznica miedzy padem a klawa na poziomie srednego grazca jest minimalna, graj wiec na tym, na czym ci wygodniej.

jak nie grales jeszzce na padzie, to logitech rumblepad 2.
jak już grales to ten, na ktorym się czujesz najlepiej.
szopek
Lubi ostrą jazdę

Post by szopek »

zawsze mozesz jeszcze napierdalac na joysticku jak Zooz :)
Egzegezy

Post by Egzegezy »

Jak Jakub napisał: ten który Ci najbardziej odpowiada lub Rumblepad 2.
Jest jeszcze Logitech Dual Action nie posiadający wibracji, ale część graczy jego niższą wagę uznają za wadę.
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

Ja od początku w TM grałem na klawie. Jak jeszcze do takich gier jak GRID czy inne samochodówki dało mi radę komfortowo grać na padzie (a i tak w ostateczności gram na klawie we wszystkie samochodówki) tak w TM za nic w świecie bym się chyba nie przyzwyczaił driftować w tak dziwny sposób ;)

A ze swojej strony polecam Ci Logitech ChillStream. Kupiłem na początku wakacji i do tej pory śmiga jak nowy. Korzystałem do gier takich jak m.in. PES09, Devil My Cry 4 czy Street Fighter IV. Wygodny, nie brudzi się ze względu na materiał z jakiego jest zrobiony i chłodzenie naprawdę fajne. Jako, że podczas grania często pocą mi się ręce, tak dzięki temu padowi w ogóle nie miałem takich problemów (chłodzenie). Inne pady dawno byłyby zalane.

Co ciekawe cena tego pada strasznie się różni w sklepach. Na allegro widzę teraz, że dostaniesz go już za ok. 100zł + wysyłka 20-30zł. W Saturnie i sklepach komputerowych były po 199zł. A kupiłem ostatecznie w Empiku za 150 ;p Nie chciało mi się trochę bawić w zamawianie z allegro i czekać na przesyłkę, a poza tym było dla mnie dziwne aż 100zł różnicy... Może jakieś starsze na zbyciu czy coś ;f Bo kiedyś był tańszy ^^
zastanawiam nad zakupem pada ale nie wiem czy mi się to opłaci bo w czym pad jest lepszy od klawiatury
Nie kupujesz przecież pada tylko do TM jeśli już się zdecydujesz ;)
Grono
Pirat drogowy

Post by Grono »

DameK wrote:bez analogow ktore przeszkadzaja
lol, analog przeszkadza? lepiej się gra na strzalkach? bez jaj, strzalki na klawie to tak samo jak strzalki na klawie, wcisniesz raz i od razu jest pelny skret, a na analogu mozna z wyczuciem lzej skrecac, to jest dużo lepsze moim zdaniem, zreszta zapytaj się tych co graja na padzie co uzywaja do skretu na padzie strzalek czy analoga :P
a tak w ogóle to szacunek dla tych co graja na klawie mnie po 10min gry tak reka napier... ze nie da się grać, a nie ktorzy jeżdżą bez przerwy po kilka godzin, masakra :P
Maybe. wrote:Nie kupujesz przecież pada tylko do TM jeśli już się zdecydujesz ;)
ja tam kupilem pada tylko do TM bo w inne gry nie gram, a do pokera pada nie uzywam ^^
skt7
Pirat drogowy

Post by skt7 »

naprawdę jest jakaś różnica? Imo jeśli ci wygodniej na klawie, to graj na klawie. Ja bym na padzie w życiu nie dojechał do mety :E
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Wally
Team Poland

Post by Wally »

strzalki na klawie to tak samo jak strzalki na klawie,
:)
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Grono
Pirat drogowy

Post by Grono »

strzalki na padzie to tak samo jak strzalki na klawie :P
jebnelo mi się :D
Kaktus
Doświadczony driver

Post by Kaktus »

Mnie z kolei strasznie boli ręka na padzie po dłuższym graniu. Kwestia przyzwyczajenia. Podejrzewam że jakby byla opcja to by było też dużo wymiataczy na myszce XDD
~Co przyjdzie kaktusowi z tłumaczenia wszystkim, że w środku jest miękki..
floccus
Jeździ konno

Post by floccus »

Grono wrote:(...) wcisniesz raz i od razu jest pelny skret, (...)
no może nie tak 'od razu' ^^ - gdyby tak było, to wtedy bez dwóch zdań pad >> klawa.
po to zrobili wolny skręt kół oraz wolne ich powracanie do neutralnej pozycji, żeby znacznie zatrzeć różnice między analogowym skręcaniem, a cyfrowym...

tej różnicy nie widać na względnie wolnym stadium, natomiast na środowiskach united widać dużą różnicę. tam drift nie jest wskazany, więc wiele zakrętów pokonuje się np. fs na niepełnym skręcie kół.
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

Grono wrote:
DameK wrote:bez analogow ktore przeszkadzaja
lol, analog przeszkadza? lepiej się gra na strzalkach? bez jaj, strzalki na klawie to tak samo jak strzalki na klawie, wcisniesz raz i od razu jest pelny skret, a na analogu mozna z wyczuciem lzej skrecac, to jest dużo lepsze moim zdaniem, zreszta zapytaj się tych co graja na padzie co uzywaja do skretu na padzie strzalek czy analoga :P
a tak w ogole to szacunek dla tych co graja na klawie mnie po 10min gry tak reka napier... ze nie da się grać, a nie ktorzy jeżdżą bez przerwy po kilka godzin, masakra :P
Maybe. wrote:Nie kupujesz przecież pada tylko do TM jeśli już się zdecydujesz ;)
ja tam kupilem pada tylko do TM bo w inne gry nie gram, a do pokera pada nie uzywam ^^

Tez polecam Rumblepada 2 :d wlasnie wczoraj kupilem nowego bo stary poszedl w kime [*] ^^ i nie było mi zal wydac 120zl bo to chyba najlepszy sprzecior do tm. Groniasty wie co dobre ^^ <zolwik> :P
The Truth
Doświadczony driver

Post by The Truth »

Ja coprawda w TM tne na klawie, ale do innych samochodówek to najlepszy jest IMO pad od PS2 (oryginalny ofc) + przejsciówka na USB.
Image
Tomczan
Team Poland

Post by Tomczan »

OK.
Wielki dzięki wam wszystkim.
Kupie chyba logitech rumblepad 2 ale jeszcze się zastanowie.
A pad mi jest potrzebny bo chce wam dorównać w skillu :D
Image
Image
Image
Lox
Moderator

Post by Lox »

nie kontroler, a chęć szczera zrobi z Ciebie pr0playera.
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

@Lox
Czy to klawa, czy to pad, z samej gry powinieneś być rad.
Jarecki
Pirat drogowy

Post by Jarecki »

Loxley wrote:nie kontroler, a chęć szczera zrobi z Ciebie pr0playera.
zajebisty tekst :D padłem :D
Image
Image

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Santacruz
V.I.P.

Post by Santacruz »

Posiadam Cordless Rumble Pad 2, z czystym sumieniem mogę go polecić. Masywny, wibracje pierwsza klasa, czułość analoga boska :)
Post Reply

Return to “Off-Topic”