Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
XyX
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1407
|
Wysłany: 05 czerwca 2008, 17:22 Temat postu: |
|
|
ta..
na pewno będę mial wiekszy szacunek do tych, co od zera trafili na sam szczyt, niz do tych, co na szczycie są od poczatku, i nie zamierzają być wyżej.
mam nadzieje, ze ktos pojal tę teorię ;P
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*тсω* Guts
Jeździ konno

|
Wysłany: 05 czerwca 2008, 17:24 Temat postu: |
|
|
mor_olo napisał: |
Guts napisał: |
Najlepszym przykładem, że nie warto dołączać do MG jest przykład peXg.
Nic z tego nie macie i wyrabiacie im tylko "markę".
|
trochę sparodiuje twe slowa:
Najlepszym przykładem, że warto dołączać do MG jest przykład TCW.
Nic z tego nie macie i i nikt inny nic z tego nie ma.
Najlepszym przykładem, że nie warto dołączać do MG jest przykład peXg.
Nic z tego nie macie i wyrabiacie im tylko "markę", natomiast oni wyrabiaja "naszej grze" markę. |
Hmm czy zadaniem MG jest promowanie danej gry? W pewnym stopniu na pewno tak ale przede wszystkim jest to zadanie wydawcy gry, to jemu powinno zależeć aby scena danej gry była jak największa.
Zwykły niedzielny gracz i tak prawdopodobnie zacznie grać w daną grę po przeczytaniu jakiegokolwiek artykułu związanego z grą ( relacja z ESWC , jeśli takowa była po ESWC, recenzja gry ) w czasopismach dla graczy etc. aniżeli dowie się o tej grze z serwisu e-sportowego jako, że nigdy na takowy nie wchodził.
Tak więc wg. mnie dołączanie do MG po to aby "promować grę" jest średnim pomysłem.
Po drugie dołączając do MG dobrze było by jakbyśmy coś z tego mieli no chyba, że dołączamy do takiego MG w którym gracze traktowani są jak wolontariusze i nic z tego nie mają.
@peXg
Sry jeśli Was uraziłem ale z czego kiedyś rozmawiałem z kimś od Was to sam mówił, że nic z tego nie macie. Oczywiście nie znam Waszej sytuacji ani innych zespołów. Ale z informacji ( może nie aktualnych już ), które posiadam to podałem Was jako przykład.
Tak jak napisał Mor_olo nie obchodzi mnie co dostaje peXg ani jaką ma politykę.
Koniec Off Topicu z mojej strony jak coś to możemy pogadać na gg albo coś
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 2200
|
Wysłany: 05 czerwca 2008, 17:29 Temat postu: |
|
|
Guts napisał: |
Tak więc wg. mnie dołączanie do MG po to aby "promować grę" jest średnim pomysłem.
|
Dla Ciebie będzzie to średnie dla kogoś innego słabe a dla kogos jeszcze dobre.
Zalozmy ze jest srednie.
nic=0
slabe=+
srednie=++
dobre=++++++
Nawet jeśli będzie to miało wpływ promocji 0,0000000000000000001% na popularność to zawsze warto... lepsze drobne kroczki od zadnego
_________________ *... i wszystko jasne.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wix
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
XyX
Lubi ostrą jazdę

|
Wysłany: 05 czerwca 2008, 17:35 Temat postu: |
|
|
moim zdaniem, to jest tak, że o ile o promocji gry moglismy mowic jeszcze jakieś 0,5 roku, rok temu, to teraz to się trochę mija z celem.
odkąd [POL] weszło do wildy, xS do FF, i chociazby RBF do peXg, ta gra już BYŁA wypromowana. O ile jeszcze parę miesiecy temu, trackmania byla srednioznanym tytulem, tak teraz raczej popularnosc wzrosla co najmniej dwukrotnie.
dlatego promowanie sceny już na tym etapie, nie wiem czy jest fajnym pomyslem.
to tak samo jakby mowic, ze się dolacza do mg w csie, by promowac scene.. bezsens, a czy jest ktos kto nie zna tego tytulu?
na pewno, tm to jeszcze na pewno nie cs, ale mysle, ze scena jest już naprawdę niezle wypromowana, i dolaczanie do kazdego lepszego mg by promowac scene to bzdura.
akurat tak się sklada, ze z tego co zauwazylem morolo wszystko uwaza za promowanie sceny. niestety trzeba uwierzyc, ze trackmania to już znany tytul. napad mg na tm jest w pierwszej polowie tego roku OGROMNY, a to na pewno swiadczy o tym, ze ten tytul już jest znany, a na pewno bardziej znany, niz w 2007 r.
pozdro
edit : da się jeszcze na pewno, wepchać trackmanię do takich MG jak delta, bvg, spqr czy nawet bstr, bo tam tego po prostu brakuje.. i mysle, ze to już by był ostatni krok w kierunku "promowania" sceny.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wix
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

|
Wysłany: 05 czerwca 2008, 17:51 Temat postu: |
|
|
XYX może i znaja ale dalej traktuja jak grę o turdnosci pinballa, chodzi mi o promocje gry jako czegoś na poziomie CSa a nie "kołołowej gły dla dzieci"
A jednak jak się widzi Team Cioci Wiesi vs Fuck Me, a PGS vs FF to ludzie chyba zmieniaja zdanie, że może gra wymaga trochę więcej skilla
ps. TCW, FM wasze nazwy sa fajne po prostu chodzi mi o to ze to dwie bajki, nie twierdze że ze wzgledu na nazwe jesteście gorsi, nie mnie to oceniac.
EDIT: Po drugie Xyx tak jak mówiłem, może i 99% osob na swiecie będzie znać to grę, zawsze warto się starać przekonać ten pozostały 1% niż go olewać
_________________ *... i wszystko jasne.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*тсω* Guts
Jeździ konno

|
|
Powrót do góry |
|
 |
XyX
Lubi ostrą jazdę

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

|
|
Powrót do góry |
|
 |
XyX
Lubi ostrą jazdę

|
|
Powrót do góry |
|
 |
*тсω* IrRed
Emerytowany Admin

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1013
|
Wysłany: 05 czerwca 2008, 18:22 Temat postu: |
|
|
Xyx taki mecz był : TCW vs. FM w PL5 więc wcale nie tak dawno temu, dlatego post Mor_ola jest merytorycznie poprawny. Co do samej jego opinii to nie wiem czy ma rację. Może. Mnie się i tak podobał tytuł newsa na esports.pl: "Ciocie Wiesie przed PGS" ( :* Szad ) ... i być może ludzie zaglądali do tego niusa przez to, że jest w tytule PGS, a być może dlatego że są 'Ciocie Wiesie' ... tego nie wiem.
Co do samego topica, który bądź co bądź zaczął Wixik: Wiem, że to był żart z Twojej strony, odrazu mówię. Może jestem upartym osłem, ale jakoś nie jestem przekonany do tych MG (może poza APG ) . Odzywało się do nas parę multigamingów, ale ich argumenty do mnie jakoś nie przemawiają. Nie potrafią mnie przekonać, żebym chciał do nich dołączyć. Podajcie jeden argument plz .
Nie wiem jak dla RBF (na przykład), ale dla mnie zmiana nazwy teamu to nie jest takie hop siup, i tak: uważam to za dużą sprawę. Dlaczego Mor_Olo dalej na forum ma tag [CDD] ... jak ktoś chce do MG to niech sobie idzie. Jak my będziemy chcieli to też pójdziemy, a jak się będziemy chcieli najebać z Mrozikiem w ciemnym zaułku to się też najebiemy ;P chwytacie o co mi chodzi ?...
h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

|
|
Powrót do góry |
|
 |
envy
Osiwiał za kierownicą

Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
|
Powrót do góry |
|
 |
XyX
Lubi ostrą jazdę

|
Wysłany: 05 czerwca 2008, 18:26 Temat postu: |
|
|
tak, chwytamy.
akurat TCW ma swoje środki, swoją historię, swoją klasykę, swoją patronkę ( ) , swoją profesjonalną stronę internetową, swój serwer, swoje koszulki...
... czyli wszystko to, co oferuje mg. Rozumiem, jakby to był jakieś fnatic... ale takie nowe multigamingi mogą wyjść dla takich teamów tylko na gorsze.
dużo ludzi, teamów mowi idac do mg - pojdziemy, zobaczymy. przeciez zawsze mozemy odejsc, nie? ale niestety, to jest bardzo bledne myslenie, i w bardzo wielu przypadkach moga odejsc, i odchodza.
jeśli już się zdecydowac, to być pewnym swego, a nie być takim.. no coz.. obojetnym
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*тсω* IrRed
Emerytowany Admin

|
|
Powrót do góry |
|
 |
XyX
Lubi ostrą jazdę

|
|
Powrót do góry |
|
 |
*тсω* IrRed
Emerytowany Admin

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 05 czerwca 2008, 18:33 Temat postu: |
|
|
@red, dokładnie - "news zainteresował ludzi bo PGS !!przegrał!! z drużyna ze smieszna nazwa"
czasami probuje dawac takie tytuly zeby "zgarnac" chocby te 5 komentow ale z Waszej strony lipa, wiec nie wiem po co w ogóle mam tam o czymkolwiek pisać;] mialem jakieś nadzieje ze to będzie postepowac : wiecej newsow --> wiecej komentow --> wiecej zainteresowanych do gry ale chyba naprawdę "zal wam klawiszy" ;]
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*тсω* IrRed
Emerytowany Admin

|
|
Powrót do góry |