Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
REVITZ Gaming szuka dywizji TrackManii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Społeczność » Klany/Drużyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
XyX
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ta..

na pewno będę mial wiekszy szacunek do tych, co od zera trafili na sam szczyt, niz do tych, co na szczycie są od poczatku, i nie zamierzają być wyżej.

mam nadzieje, ze ktos pojal tę teorię ;P

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
*тсω* Guts
Jeździ konno

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

mor_olo napisał:
Guts napisał:

Najlepszym przykładem, że nie warto dołączać do MG jest przykład peXg.
Nic z tego nie macie i wyrabiacie im tylko "markę".

trochę sparodiuje twe slowa:

Najlepszym przykładem, że warto dołączać do MG jest przykład TCW.
Nic z tego nie macie i i nikt inny nic z tego nie ma.
Najlepszym przykładem, że nie warto dołączać do MG jest przykład peXg.
Nic z tego nie macie i wyrabiacie im tylko "markę", natomiast oni wyrabiaja "naszej grze" markę.

Hmm czy zadaniem MG jest promowanie danej gry? W pewnym stopniu na pewno tak ale przede wszystkim jest to zadanie wydawcy gry, to jemu powinno zależeć aby scena danej gry była jak największa.

Zwykły niedzielny gracz i tak prawdopodobnie zacznie grać w daną grę po przeczytaniu jakiegokolwiek artykułu związanego z grą ( relacja z ESWC , jeśli takowa była po ESWC, recenzja gry ) w czasopismach dla graczy etc. aniżeli dowie się o tej grze z serwisu e-sportowego jako, że nigdy na takowy nie wchodził.

Tak więc wg. mnie dołączanie do MG po to aby "promować grę" jest średnim pomysłem.

Po drugie dołączając do MG dobrze było by jakbyśmy coś z tego mieli no chyba, że dołączamy do takiego MG w którym gracze traktowani są jak wolontariusze i nic z tego nie mają.

@peXg

Sry jeśli Was uraziłem ale z czego kiedyś rozmawiałem z kimś od Was to sam mówił, że nic z tego nie macie. Oczywiście nie znam Waszej sytuacji ani innych zespołów. Ale z informacji ( może nie aktualnych już ), które posiadam to podałem Was jako przykład.

Tak jak napisał Mor_olo nie obchodzi mnie co dostaje peXg ani jaką ma politykę.

Koniec Off Topicu z mojej strony jak coś to możemy pogadać na gg albo coś Razz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

Pochwał: 1

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Guts napisał:

Tak więc wg. mnie dołączanie do MG po to aby "promować grę" jest średnim pomysłem.

Dla Ciebie będzzie to średnie dla kogoś innego słabe a dla kogos jeszcze dobre.

Zalozmy ze jest srednie.
nic=0
slabe=+
srednie=++
dobre=++++++

Nawet jeśli będzie to miało wpływ promocji 0,0000000000000000001% na popularność to zawsze warto... lepsze drobne kroczki od zadnego

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG MSN Messenger
Wix
Pirat drogowy

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Powiem tak, mam zapewnienie od strony pexg, ( i sam mam dowod na to ), ze robia sporo w kierunku aby poprawic nasza sytuacje jak i calego mutligamingu. Zapewniam ze robię co mozlwie byle dla dobra klanu. jeśli jakims dziwnym pechowym fartem się nie uda z pexg <odpukac:P> to i tak dokonam staran zeby gracze znalezli "nowy" dom.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG MSN Messenger
XyX
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

moim zdaniem, to jest tak, że o ile o promocji gry moglismy mowic jeszcze jakieś 0,5 roku, rok temu, to teraz to się trochę mija z celem.

odkąd [POL] weszło do wildy, xS do FF, i chociazby RBF do peXg, ta gra już BYŁA wypromowana. O ile jeszcze parę miesiecy temu, trackmania byla srednioznanym tytulem, tak teraz raczej popularnosc wzrosla co najmniej dwukrotnie.

dlatego promowanie sceny już na tym etapie, nie wiem czy jest fajnym pomyslem.

to tak samo jakby mowic, ze się dolacza do mg w csie, by promowac scene.. bezsens, a czy jest ktos kto nie zna tego tytulu?

na pewno, tm to jeszcze na pewno nie cs, ale mysle, ze scena jest już naprawdę niezle wypromowana, i dolaczanie do kazdego lepszego mg by promowac scene to bzdura.

akurat tak się sklada, ze z tego co zauwazylem morolo wszystko uwaza za promowanie sceny. niestety trzeba uwierzyc, ze trackmania to już znany tytul. napad mg na tm jest w pierwszej polowie tego roku OGROMNY, a to na pewno swiadczy o tym, ze ten tytul już jest znany, a na pewno bardziej znany, niz w 2007 r.

pozdro

edit : da się jeszcze na pewno, wepchać trackmanię do takich MG jak delta, bvg, spqr czy nawet bstr, bo tam tego po prostu brakuje.. i mysle, ze to już by był ostatni krok w kierunku "promowania" sceny.

Powrót do góry
Wix
Pirat drogowy

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

w delcie trochę sytuacje znam... I nie wiem czy byliby zainteresowani, aczkolwiek może się pozmieniac to... bvg - no nie wiem, mieli już kuznie talentow, a co i jak dlaczego nie ma to nei wiem Razz FX ? - nie wiem, troszke wysoko ale dla pgs w sam raz Razz spqr, bstr, slabsze gamingi ale dobrze prosperujace i zmierzajace w dobrym kiedurnku tylko czy nam drużyn az tak dobrych starczy ? Razz

Powrót do góry
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

XYX może i znaja ale dalej traktuja jak grę o turdnosci pinballa, chodzi mi o promocje gry jako czegoś na poziomie CSa a nie "kołołowej gły dla dzieci"

A jednak jak się widzi Team Cioci Wiesi vs Fuck Me, a PGS vs FF to ludzie chyba zmieniaja zdanie, że może gra wymaga trochę więcej skilla

ps. TCW, FM wasze nazwy sa fajne po prostu chodzi mi o to ze to dwie bajki, nie twierdze że ze wzgledu na nazwe jesteście gorsi, nie mnie to oceniac.

EDIT: Po drugie Xyx tak jak mówiłem, może i 99% osob na swiecie będzie znać to grę, zawsze warto się starać przekonać ten pozostały 1% niż go olewać

Powrót do góry
*тсω* Guts
Jeździ konno

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

mor_olo napisał:
XYX może i znaja ale dalej traktuja jak grę o turdnosci pinballa, chodzi mi o promocje gry jako czegoś na poziomie CSa a nie "kołołowej gły dla dzieci"

A jednak jak się widzi Team Cioci Wiesi vs Fuck Me, a PGS vs FF to ludzie chyba zmieniaja zdanie, że może gra wymaga trochę więcej skilla

ps. TCW, FM wasze nazwy sa fajne po prostu chodzi mi o to ze to dwie bajki, nie twierdze że ze wzgledu na nazwe jesteście gorsi, nie mnie to oceniac.

Hmm zauważyłeś aby na serwisach e-sportowych były relacje z Mario? Tetrisa? bo ja nie. Zamieszczane są informacje o grach które mają jakąś scenę a nie 10 ziomków grających i mających klany dwuosobowe.

Tak więc ludzie związani w jakiś sposób z e sportem dobrze wiedzą, że nie nazwa jest najważniejsza. Oczywiście zgadzam się z Twoją opinią, że jeśli ktoś widzi FF vs PGS to z ciekawości może zajrzy.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
XyX
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

może zacznijmy od tego, az zrozumie tego posta.

jakie FM? Razz może i pomylka, ale człowiek który tak chce promowac scene przynajmniej powinien znać jej aktualny stan Very Happy

nie no oczywiście peace, wiem, ze to za pewne wpadka Wink

ja mysle, ze o ile gra jest latwa, to wykrecanie na niej czasów na poziomie jest arcytrudne.

może trochę prawdy w poscie mor_ola jest..

Powrót do góry
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie przypadek Wink To sa wg mnie 2 najbardziej funowe pozytywnie nazwy w historii Trackmanii dlatego je wymienilem, jako kontrwage do dwoch najpro teamów w historii TMPL imo.

Ty możesz tak myśleć o trudnosci w "wykrecaniu czasów na poziomie" ale CSowiec myśli inaczej.Zartujac: "bo liczy się AIM a w TM gdzie on jest no zero Aimu = zero skillu."

Guts: Newsów nie ma ale duża część komentów (wiekszosci zal klawiszy nawet na napisanie..) to wlasnie takie o kolorowej grze dla dzieci.

Powrót do góry
XyX
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

jak kto woli.

ale na pewno jak ktos zobaczy jakiś nie wiem - professsors gaming vs kurvels gaming ( to są przyklady, chodzi o nieznane multigamingi ) to będzie mu to na tyle obojetne, co Team Cioci Wiesi vs Fuck Me, a nawet jeszcze bardziej..

dlatego rozumiem - SPQR, DELTA, może BVG. ale nie to Wink

Powrót do góry
*тсω* IrRed
Emerytowany Admin

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Xyx taki mecz był Wink : TCW vs. FM w PL5 więc wcale nie tak dawno temu, dlatego post Mor_ola jest merytorycznie poprawny. Co do samej jego opinii to nie wiem czy ma rację. Może. Mnie się i tak podobał tytuł newsa na esports.pl: "Ciocie Wiesie przed PGS" ( :* Szad ) ... i być może ludzie zaglądali do tego niusa przez to, że jest w tytule PGS, a być może dlatego że są 'Ciocie Wiesie' ... tego nie wiem.

Co do samego topica, który bądź co bądź zaczął Wixik: Wiem, że to był żart z Twojej strony, odrazu mówię. Może jestem upartym osłem, ale jakoś nie jestem przekonany do tych MG (może poza APG Happy ) . Odzywało się do nas parę multigamingów, ale ich argumenty do mnie jakoś nie przemawiają. Nie potrafią mnie przekonać, żebym chciał do nich dołączyć. Podajcie jeden argument plz .

Nie wiem jak dla RBF (na przykład), ale dla mnie zmiana nazwy teamu to nie jest takie hop siup, i tak: uważam to za dużą sprawę. Dlaczego Mor_Olo dalej na forum ma tag [CDD] Co? ... jak ktoś chce do MG to niech sobie idzie. Jak my będziemy chcieli to też pójdziemy, a jak się będziemy chcieli najebać z Mrozikiem w ciemnym zaułku to się też najebiemy ;P chwytacie o co mi chodzi Wink ?...

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj

Powrót do góry
[CDD] mor_olo
RoKsTaR

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

No jak kto woli, ale dyskusja wywiązała się od pexg i ja o nich mowilem Wink

A ja jeszcze to tej listy pro dodalbym elite players

@RED

CDD jest bliskie mojemu sercu i kropka, po drugie nie znam hasla na konto FF ^^

Mysle ze ten news zainteresował ludzi bo PGS !!przegrał!! z drużyna ze smieszna nazwa Wink ale jakby były dwie smieszne nazwy to już by takiego zainteresowania.

Ostatnio zmieniony przez [CDD] mor_olo dnia 05 czerwca 2008, 18:28, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry
envy
Osiwiał za kierownicą

Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

mam pomysl, red zrobz tcw mg Smile będziecie mieli nazwe, tag a koszulki już macie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
XyX
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

tak, chwytamy. Razz

akurat TCW ma swoje środki, swoją historię, swoją klasykę, swoją patronkę ( Smile ) , swoją profesjonalną stronę internetową, swój serwer, swoje koszulki...

... czyli wszystko to, co oferuje mg. Rozumiem, jakby to był jakieś fnatic... ale takie nowe multigamingi mogą wyjść dla takich teamów tylko na gorsze. Razz

dużo ludzi, teamów mowi idac do mg - pojdziemy, zobaczymy. przeciez zawsze mozemy odejsc, nie? ale niestety, to jest bardzo bledne myslenie, i w bardzo wielu przypadkach moga odejsc, i odchodza.

jeśli już się zdecydowac, to być pewnym swego, a nie być takim.. no coz.. obojetnym Wink

Powrót do góry
*тсω* IrRed
Emerytowany Admin

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Już jest MG : Fan gra na nerwach, Jaro na flecie, a ja na puzonie Happy ... to już trzy nowe dywizje Happy ... dobra sry za offtop ;p ... aha i jeszcze Guts ma nową komórkę, więc ciupie w Snake'a 3d - super mu drifty wychodzą podobno Wink

Powrót do góry
XyX
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja sobie rezerwuje dywizje sapera, bo w pasjansa - pająka nie umiem grać Sad Very Happy
Powrót do góry
*тсω* IrRed
Emerytowany Admin

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

mor_olo napisał:

@RED

CDD jest bliskie mojemu sercu i kropka

dokładnie i o to mi chodziło Wink

mor_olo napisał:

Mysle ze ten news zainteresował ludzi bo PGS !!przegrał!! z drużyna ze smieszna nazwa Wink ale jakby były dwie smieszne nazwy to już by takiego zainteresowania.

dlatego gratuluję Shadowi tytułu niusa ;] ... niemniej wolę wyrabiać markę Cioci Wiesi niż TheBestMotherfuckers-gaming Wink ...

Powrót do góry
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

Pochwał: 69

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

@red, dokładnie - "news zainteresował ludzi bo PGS !!przegrał!! z drużyna ze smieszna nazwa"

czasami probuje dawac takie tytuly zeby "zgarnac" chocby te 5 komentow ale z Waszej strony lipa, wiec nie wiem po co w ogóle mam tam o czymkolwiek pisać;] mialem jakieś nadzieje ze to będzie postepowac : wiecej newsow --> wiecej komentow --> wiecej zainteresowanych do gry ale chyba naprawdę "zal wam klawiszy" ;]

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG MSN Messenger
*тсω* IrRed
Emerytowany Admin

PostWysłany: 05 czerwca 2008, 18:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

powiem Wam, że gadałem o tym z Ćwirkiem jak wracaliśmy z Khasiusem i Jarkiem z ESWC i faktycznie ma rację: nie ma komentów na esport w niusach TMN . Dawno chciałem to zaproponować : zaspamujmy te niusy Very Happy ... nie no dżołk ofkoz Wink , ale dobrze by było żeby się pokazywać na esports.pl bo to jeden z najbardziej szanowanych serwisów e-gamingowych . Ja ze swojej strony zapewniam, że będę Wink. Nawet zaraz ;p, ale sam z sobą pisać nie będę ;p

Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Społeczność » Klany/Drużyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: